Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder probeert verschillende spitsen uit: ‘Kijken wat past’

De voorbereiding leent zich voor een trainer prima om dingen uit te proberen. In Oostenrijk is Alfred Schreuder bezig de poppetjes op de juiste plek te zetten. Vooral in de spits en op het middenveld wordt flink gerouleerd.

20 juli 2022 - 08:25
Schreuderspitsen800
Schreuder ziet in Tadic een balvaste spits. © AFC Ajax

Ajax begon tegen Red Bull Salzburg (3-2) met Steven Bergwijn op rechts, Mohammed Kudus in de spits en Dusan Tadic aan de linkerkant. Dat liep wat stroef, totdat de boel na 25 minuten werd omgezet. Bergwijn verhuisde naar links, waarna hij een stuk beter tot zijn recht kwam.

“We hadden afgesproken na 25 minuten te wisselen,” zo legt Schreuder na afloop uit aan onder anderen Ajax Life. “Bergwijn, Kudus en Tadic kunnen allemaal op de drie posities voorin spelen. We moeten kijken wat past. Tegen sommige ploegen kun je prima met Bergwijn als spits spelen, maar tegen een Salzburg, wat veel prest, heb je een balvaste spits nodig. Dat kunnen Kudus en Tadic weer heel goed.”

Ook op het middenveld probeerde Schreuder verschillende dingen uit. Steven Berghuis startte de wedstrijd op de tienpositie, maar wisselde later naar rechtsbuiten. Zodoende kwam Davy Klaassen op het middenveld. “Dat was een bewuste keuze. We hebben vier tot vijf goede middenvelders. Ik wil iedereen samen zien. De verschillende poppetjes heb ik, nu is het kijken hoe het in elkaar past.” 

Aanbevolen
Dit valt op bij oefenzege Ajax op RB Salzburg

Passen en meten dus, terwijl de selectie nog niet eens compleet is. Er komen spelers terug uit de lappenmand, maar ook nieuwe aanwinsten moeten nog aansluiten. “De club is bezig met aankopen. Dat is ook hard nodig. We hebben zeker drie tot vijf versterkingen nodig. Het zou mooi zijn als we de selectie in Oostenrijk rond krijgen, maar dat is afwachten.”

De verwachting is dat Jurriën Timber, Remko Pasveer en Antony snel terugkeren uit de ziekenboeg. “Het gaat met alle drie vrij goed. Ze trainen grote delen mee. De ene is wat verder dan de ander. Of ze zaterdag kunnen spelen, is afhankelijk van hoe het de komende dagen gaat.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >