Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bereidheid en samen willen werken, zijn volgens Schreuder cruciaal

Voor elkaar, met elkaar. Zo omschrijft Alfred Schreuder de concurrentiestrijd binnen Ajax. Met een brede selectie ontkomt de trainer er niet aan bepaalde jongens teleur te moeten stellen. Precies daarom praat hij veel met zijn spelersgroep.

23 juli 2022 - 05:59
Schreuderbereidheid800
Schreuder vindt keuzes maken niet lastig. © AFC Ajax

Ajax is op bijna iedere positie dubbel bezet. Het wordt interessant om te zien welke poppetjes uiteindelijk waar te komen staan. De trainer verklapte al dat een ideale basiself voor hem niet bestaat, maar weet ook dat niet iedereen altijd aan spelen toe kan komen. Daarbij is het middenveld een ideaal voorbeeld.

“We hebben gewoon een groot aantal hele goede middenvelders,” zo concludeert Alfred Schreuder in het bijzijn van onder anderen Ajax Life. “Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Steven Berghuis… Maar ook Mohammed Kudus en Daley Blind kunnen daar spelen. We spelen in een 4-3-3-formatie, dus kan ik er elke wedstrijd maar drie kiezen.”

Of het lastig is een keuze te maken? Dat niet, maar Schreuder probeert wel zo open mogelijk te communiceren met zijn spelers. “Voor elkaar, met elkaar. Zo zou ik het willen benoemen. Natuurlijk begrijp ik dat een speler teleurgesteld is als hij niet speelt, maar juist daarom probeer ik dit nu al heel open met het hele team te bespreken. Dat is mijn job.”

Aanbevolen
Een ideale basiself bestaat niet voor Schreuder

“Als ik voor een bepaalde wedstrijd vier opties tot mijn beschikking heb en één speelt er niet, dan betekent dat niet dat ik tegen die betreffende speler ben,” legt Schreuder uit. “Kijk, als je vijf of zes duels achter elkaar niet speelt, snap ik dat je teleurgesteld raakt. Maar als je één keertje niet speelt, bij een club als Ajax waar om de paar dagen een wedstrijd is, moet je niet meteen gaan lopen klagen. Je doet het immers samen.”

Het zijn woorden die Schreuder telkens weer herhaalt. Hij blijft hameren op de essentie van het teambelang. “Voor mij is het heel belangrijk dat het team op het veld energie uitstraalt en dat ze dingen samen willen doen. Die bereidheid is cruciaal. Als we die op het veld laten zien, in combinatie met de kwaliteiten die we hebben, moeten we in staat zijn om weer succesvol om de prijzen te spelen.”

Aanbevolen
Schreuder over Rensch, Bassey en keepersstrijd

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >