Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden verkoop Ajaxshirts 2000/2001: ‘Net een Vitesseshirt’

Adidas is sinds 2000/2001 de kledingsponsor van ons aller Ajax. Toen al had iedereen en zijn moeder een mening over de kleding waarin onze helden over de velden trokken. Dat bewijst onderstaande video uit den ouden doosch!

16 juni 2022 - 14:07

De video begint na acht seconden op de Albert Cuyp in Amsterdam, waar een verslaggever van AT5 de Amsterdammers bevraagt. We zien hoe een moeder het nieuwe thuisshirt over de schouders van haar zoontje trekt. Het uitshirt wordt er ook bij gepakt. “Het is net een Vitesseshirt,” klinkt het meteen en haast verontwaardigd vanuit de mond van junior. Zijn moeder vindt het shirt vooral ‘een beetje somber’.

Ook de strepen op de mouwen blijken een discussiepunt bij het eerste Adidasshirt. “Het hoort gewoon wit te zijn,” wijst een Amsterdammer op de witte mouw met rode strepen. Bij sommige supporters is dat vandaag de dag nog altijd een heikel punt, waar anderen vinden dat Adidas er genoeg voor betaalt en dat het erbij hoort.

Aanbevolen
Unieke beelden: het origineel van... Ajax zingt Shaffy!

Zoveel mensen, zoveel meningen, want AT5 vindt ook mensen die de debuutshirts van Adidas erg mooi vinden. In een andere winkel wordt een modeontwerpster om haar deskundige mening gevraagd. Haar oordeel? “Ik vind de belijning heel mooi. Het kraagje is heel chique!”

Verderop vertelt een verkoper van de shirts dat de verkoop nog niet heel hard gaat. “Supporters weten nog niet echt dat ze er al zijn, maar dat komt wel.”

Andere tijden mensen, haha! Nou ja, kijk vooral zelf even!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >