Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: het origineel van... Ajax zingt Shaffy!

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder! Als je die woorden hoort of leest, weet je direct waar het over gaat. Het in Nederland wereldberoemde lied van Ramses Shaffy gaat al zo'n vijftig jaar mee en is sinds 2004 gelinkt aan Ajax, dankzij Sierd de Vos!

03 augustus 2020 - 15:03

El Sierd regisseerde 'Ajax zingt Shaffy' aan het einde van seizoen 2003/2004 ter gelegenheid van het 29ste kampioenschap. De hierboven geplaatste video is het origineel, zoals vertoond in de rust van de kampioenswedstrijd tegen NAC (2-0).

En de video liegt er niet om! Er is een videoclip gemaakt, waarbij de beelden die je ziet terugslaan op de tekst die je gezongen hoort worden. Er is een dik Ajaxsausje over die beelden gedrapeerd, waardoor je als vanzelf in de juiste stemming komt.

Het lied is bestemd voor een hele reeks mensen die op een of andere manier eenzaam, gefrustreerd of ongelukkig zijn. Een tweede achterliggende gedachte is dat je toch weer plezier in het leven kunt krijgen, onder meer door eraan te herinneren dat je niet meer eenzaam bent als je eenmaal verenigd bent.

Kortom, dit zijn alle stemmingen die je doormaakt tijdens een voetbaljaar. Hoe succesvol een seizoen uiteindelijk ook is, er zijn altijd moeilijke momenten en hobbels die genomen moeten worden. Los van de beelden, als klap op de vuurpijl, doen ook diverse Ajacieden een duit in het zakje.

Zo wordt er gezongen door toenmalig trainer Koeman plus spelers als Van der Vaart, Sneijder, Ibrahimovic, Pienaar, Heitinga en Galásek. De aanvoerder sluit af met een fenomenale uithaal, check maar!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >