Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stekelenburg plakt er nog een jaartje Ajax aan vast

Wie dacht dat Maarten Stekelenburg (39) zijn keepershandschoenen na afgelopen seizoen aan de wilgen zou hangen, komt bedrogen uit. De keeper verlengt zijn contract bij Ajax met één jaar.

24 juni 2022 - 17:11
Steek2023 800
Ook ‘Steek’ verscheen op de eerste training. © Pro Shots

Stekelenburg kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van Everton, met de gedachte als tweede doelman achter Andre Onana te fungeren. Het liep uiteindelijk anders. Onana slikte een verkeerd pilletje, waardoor ‘Steek’ plots weer onder de lat verscheen.

We gingen ervan uit dat Stekelenburg ook vorig seizoen de eerste doelman van Ajax zou zijn, ware het niet dat hij al snel geblesseerd raakte aan zijn heup. Remko Pasveer kwam in zijn plaats, maar de rollen werden aan het eind van het seizoen weer omgedraaid.

Aanbevolen
Eendjes, jonkies en reserves bij eerste training

Het was daarna vooral de vraag hoe Ajax en Stekelenburg in de wedstrijd zaten: stoppen of verlengen? De keuze is uiteindelijk op het laatste gevallen, waardoor de Ajacied nu tot medio 2023 vastligt.

We zijn met het oog op aankomend seizoen sowieso benieuwd wie er als ‘winnaar’ uit de strijd komt. Stekelenburg, Pasveer en Jay Gorter mogen onderling gaan uitvechten wie eerste doelman wordt.

Check onze podcast over eerste training, Schreuder en transfers!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >