Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Eendjes, jonkies en reserves bij eerste training

Na een intens voetbalseizoen is een Ajaxluwe periode soms best fijn. Toch begint het al snel weer te kriebelen. Hoe gaat Alfred Schreuder het doen? Welke nieuwkomers kunnen we verwachten? Zijn er talenten die zich aandienen? Des te fijner was het dat het balletje vrijdag weer rolde.

24 juni 2022 - 13:55
Blogtraining800
Schuurs en Klaiber nemen een leidersrol op zich. © AFC Ajax

Een klein deel van de A-selectie meldde zich donderdag al op De Toekomst, voor fysieke testjes, een ritje op de hometrainer en dat soort zaken. Perr Schuurs, Sean Klaiber en Mohamed Ihattaren keerden terug van tropische bestemmingen, terwijl Kik Pierie en Lisandro Magallán door hun tijdelijke werkgevers werden geretourneerd.

Diezelfde gezichten zagen we terug op de eerste veldtraining, aangevuld met jong grut. De overige spelers melden zich pas later in de voorbereiding. Wat gelijk opvalt, is de leidersrol die Schuurs – met ingetapete knie – en Klaiber op zich nemen. Ze gaan voorop in de warming-up, terwijl de jonkies braaf volgen.

Naarmate de training vordert, zien we twee groepjes ontstaan. Aan de ene kant voetballen de potentiële Ajax 1-spelers, aan de andere kant de jongens die bij de beloften aansluiten. Naci Ünüvar, Youri Baas en Youri Regeer mogen zich bij de A-groep laten zien, waar later ook Sontje Hansen, Christian Rasmussen, Amourricho van Axel Dongen en Kian Fitz-Jim aansluiten.

Dan verschijnen er plotseling vier nieuwe gezichten langs de lijn. Al waggelend maken ze hun entree.

Wat verder opvalt? Klaiber heeft dikke lol, Schuurs slaat zichzelf letterlijk voor zijn kop bij een slechte pass en Ihattaren lijkt in Ünüvar een maatje te hebben gevonden, zowel binnen als buiten de lijnen. Ondertussen kijkt Schreuder van een afstandje toe.

Dan verschijnen er plotseling vier nieuwe gezichten langs de lijn. Al waggelend maken ze hun entree. Schijnbaar hebben ook vier eenden de ingang van De Toekomst gevonden. Of ze komen scouten voor FC Duck, een zak geld van oom Dagobert hebben meegenomen of simpelweg nieuwsgierig waren naar de training, laten we even in het midden. Het was in ieder geval een opvallende verschijning.

Als de training is afgelopen, wordt er door twee jonkies nog kort gediscussieerd over wie het materiaal moet opruimen: “Bro, luister. Ik heb drie jaar lang die spullen getild. Nu is het mijn taak om dit aan jou over te dragen.” Met frisse tegenzin wordt de zak met ballen alsnog over de schouders getild, op naar de kleedkamer. 

Het gaat weer beginnen, Ajacieden.

Check onze podcast over eerste training, Schreuder en transfers!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >