Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

A. Nouri Plein wordt op 12 juni officieel geopend

De plannen lagen er al een tijdje, maar op zondag 12 juni wordt het Nigel de Jongplein officieel omgedoopt tot het A. Nouri Plein. Op de plek waar Abdelhak altijd voetbalde, wordt een feestelijke opening gehouden.

01 juni 2022 - 08:46
Anouriplein800
In de volksmond werd al vaak het A. Nouri Plein gebruikt. © De Brouwer

Het plein draagt sinds 2005 de naam van Nigel de Jong. De voormalig Ajacied besloot in 2018 de plek officieus over te dragen aan Abdelhak. In de volksmond werd al vaak het A. Nouri Plein gebruikt, maar het veldje in Geuzenveld wordt nu ook echt naar hem vernoemd.

De officiële opening vindt plaats op zondag 12 juni om 12.30 uur, waarbij ook de stadsdeelvoorzitter en de familie Nouri aanwezig zijn. Naast de herbenoeming wordt ook een kunstwerk onthuld. Verder vinden er van 12.00 tot 18.20 uur verschillende activiteiten plaats op het plein, zoals voetbaltoernooien en -clinics voor validen en mindervaliden.

“Het plein bestaat nu uit een plak asfalt met voetbalbelijning. Die belijning blijft, maar de bedoeling is dat er meer omheen wordt gedaan, zodat het een toegankelijke ontmoetingsplek wordt voor alle leeftijden,” zo vertelde ontwerper Thomas Tiel Groenestege al eerder aan Het Parool

Groenestege bedacht samen met architect Emma van Helden het nieuwe ontwerp voor het plein, waarbij familie, vrienden en omwonenden ook hun ideeën konden delen. De middenstip bestaat uit rugnummer 34. 

Iedereen is welkom om bij de opening van het A. Nouri Plein aanwezig te zijn.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >