Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Test met resale platform krijgt vervolg rond thuisduel met sc Heerenveen

Lege stoeltjes in de Johan Cruijff Arena, terwijl het stadion op papier is uitverkocht. Het is ons een doorn in het oog. Daarom startte Ajax onlangs met het testen van een nieuw resale platform. Die test krijgt een grootschaliger vervolg in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

05 mei 2022 - 13:15
Resale 1200
Volle tribunes, zo zien we het graag! © De Brouwer

Rondom het thuisduel met PEC Zwolle testte Ajax al met het nieuwe resale platform, in de volksmond beter bekend als een kaartenmarkt. Seizoenkaarthouders op de eerste ring Noord en Oost konden daar hun stoel aanbieden, in het geval zij niet naar de wedstrijd konden.

Die proef wordt nu voortgezet voor het volledige stadion, met uitzondering van de hoofdtribune, Zuid 1 en het mindervalidenplatform. Alle seizoenkaarthouders die mee kunnen doen aan deze test en worden door de club per e-mail op de hoogte gesteld.

De krachtmeting met Heerenveen betreft het laatste thuisduel van het seizoen. Mogelijk kan Ajax na het laatste fluitsignaal zelfs de kampioensschaal omhooghouden. Een wedstrijd waar iedere Ajacied natuurlijk bij wil zijn, maar er bestaat altijd een kans dat je tóch niet kan. In dat geval kunnen seizoenkaarthouders hun vrijgekomen stoeltje aanbieden via het resale platform.

Aanbevolen
Ajax gaat rond PEC-thuis testen met nieuw resale platform

Zo kun je een medesupporter blijmaken met een zeer geliefd ticket en voorkomen we lege stoeltjes in de Johan Cruijff Arena. Hoe het werkt? We frissen je geheugen graag nog even op.

Er komt een optie in de Ajax-app, waar je naast het delen van je ticket ook op de knop voor resale kunt klikken. Zodra deze optie is geselecteerd, verdwijnt het mobiele ticket uit je account en wordt de kaart aangeboden op de resale-verkoop via ajax.nl/resale.

Als de kaart verkocht is, ontvangt de seizoenkaarthouder bericht per mail en de retourbetaling binnen vijf werkdagen na het thuisduel. De retourbetaling is gebaseerd op 75 procent van 1/17e van je seizoenkaartbedrag.

We willen benadrukken dat het hier nog altijd om een proef gaat. Na afloop van het seizoen evalueert de club de resultaten samen met SV Ajax. Aan de hand daarvan wordt getracht het resale platform in het nieuwe seizoen definitief voort te zetten bij elke kaartverkoop.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >