Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax gaat rond PEC-thuis testen met nieuw resale platform

Er wordt al jaren gevraagd om een plek waar seizoenkaarthouders hun stoeltje kunnen aanbieden, in het geval ze niet in de gelegenheid zijn een thuisduel te bezoeken. Die wens gaat komend seizoen in vervulling en rondom PEC-thuis wordt alvast getest met het nieuwe resale platform.

26 april 2022 - 15:30
Reselplatform800
Hopelijk zien we straks geen lege stoeltjes meer. © De Brouwer

De vele lege plekken bij thuiswedstrijden zijn Ajacieden een doorn in het oog. Het bordje uitverkocht hangt aan de poort en er is geen kaartje meer te krijgen, maar tóch zien we rode stoeltjes. Het via de Ajax-app kunnen delen van je ticket was al een stap in de goede richting, maar de wens voor een soort kaartenmarkt bleef.

Ajax tuigt nu een platform op om in die behoefte te voorzien. Rondom PEC-thuis wordt getest met een resale platform, waar seizoenkaarthouders met een plek op de eerste ring Noord of Oost hun stoeltje kunnen aanbieden.

Aanbevolen
SV Ajax over CL-hervormingen: ‘Funest voor portemonnee supporters’

Hoe dit alles in zijn werk gaat? Er komt een optie in de Ajax-app, waar je naast het delen van je ticket ook op de knop voor resale kunt klikken. Zodra deze optie is geselecteerd, verdwijnt het mobiele ticket uit je account en wordt de kaart aangeboden op de resale-verkoop via ajax.nl/resale. Nogmaals: het gaat in de testfase alleen om scc-houders op de eerste ring Oost en Noord.

Als de kaart verkocht is, ontvangt de seizoenkaarthouder bericht per mail en de retourbetaling binnen vijf werkdagen na het thuisduel. De retourbetaling is gebaseerd op 75 procent van 1/17e van je seizoenkaartbedrag.

Mede op basis van deze testfase wordt de uiteindelijke resale-aanpak voor komend seizoen bepaald. De seizoenkaarthouders die mee kunnen doen aan deze test, worden door de club per e-mail op de hoogte gesteld.

Als SV Ajax zijn we blij dat de club gaat testen met een resale platform en deze langgekoesterde wens in vervulling laat gaan.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >