Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onvermoeibare Tadic ziet veel gelijkenissen tussen Ten Hag en Schreuder

Dusan Tadic heeft genoten van de samenwerking met Erik ten Hag. Tegelijkertijd kijkt hij uit naar de komst van Alfred Schreuder. De aanvoerder ziet veel gelijkenissen tussen beide trainers.

Door Jordy Haak
16 mei 2022 - 10:26
Ten Hag Tadic 1200
Tadic heeft genoten van de samenwerking met Ten Hag. © Pro Shots

Op bezoek bij Vitesse (2-2) stond Ten Hag voor het laatst als hoofdcoach van Ajax langs de lijn. Na afloop kreeg Tadic de vraag wat zijn mooiste herinnering aan de oefenmeester is. “Dat zijn er teveel om op te noemen,” antwoordt de Serviër.

“We hebben samen zoveel mooie momenten beleefd. Ieder jaar zijn we kampioen geworden, we hebben KNVB-bekers gewonnen en de halve finale van de Champions League bereikt… Zoveel mooie dingen. Het was heel plezierig om met Erik te mogen werken. Hij is een geweldige trainer, een van de besten ter wereld. We gaan hem missen en ik weet zeker dat hij het goed gaat doen bij Manchester United.”

In het nieuwe seizoen staat Alfred Schreuder voor de groep. Geen onbekende voor Tadic, want de huidig hoofdcoach van Club Brugge was eerder anderhalf seizoen assistent-trainer van Ten Hag. De twee kennen elkaar ook al van hun gezamenlijke periode bij FC Twente. Tadic ziet veel gelijkenissen tussen Ten Hag en Schreuder.

Aanbevolen
Ajacieden in Arnhem genieten van stressloos bezoekje aan Vitesse

“Erik en Alfred zijn de twee beste trainers die ik heb gehad. Net als Ten Hag is Schreuder tactisch geweldig, een echte persoonlijkheid. Het is mooi om met hem te werken,” vervolgt Tadic, die vervolgens nog enkele vragen over het duel met Vitesse op zich krijgt afgevuurd.

De aanvaller had naar eigen zeggen geen moeite om zich na twee dagen feesten op te laden voor het laatste competitieduel in Arnhem. “Als je kampioen wordt, is het normaal dat we een feestje hebben. Bij ons is dat ieder jaar zo, dus we zijn het wel gewend,” lacht de Ajacied. “Het is altijd fijn om te voetballen op een mooi veldje, met lekker weer. Voetbal is onze passie en dan wil je altijd spelen, al hadden we het duel ook graag gewonnen.”

Tadic mag gerust worden omschreven als een onvermoeibare marathonman. Week in, week uit stond hij binnen de lijnen. Blessures zijn een zeldzaamheid bij de Ajacied. Hoe lang denkt hij dat nog vol te houden? “Het wordt niet lastiger,” is Tadic stellig. “Wanneer je goed voor jezelf zorgt en iedere dag hard werkt, is er geen probleem. Dan kun je zolang spelen als je zelf wil. Het kost mij geen extra moeite. Iedere dag is een kans om beter te worden en ook andere spelers te helpen. Daar heb ik alleen maar plezier in.”

Aanbevolen
Gorter ziet eredivisiedebuut als startpunt richting meer minuten

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >