Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gorter ziet eredivisiedebuut als startpunt richting meer minuten

Er stond in Arnhem een Ajaxsupporter onder de lat. Jay Gorter maakte tijdens Vitesse - Ajax (2-2) zijn debuut in de eredivisie. Een droom die uitkomt, zo stelt de keeper. Gorter ziet zijn eerste basisplaats in de competitie als mooi startpunt richting meer minuten.

16 mei 2022 - 10:36
Gorterdebuut800
Gorter kijkt met een goed gevoel terug op zijn eredivisiedebuut. © Pro Shots

Of Gorter tijdens Vitesse-uit werd beloond voor zijn ontwikkeling bij Jong Ajax? Niet volgens Erik ten Hag in ieder geval. “Bij Ajax krijg je geen kansen, die moet je verdienen,” aldus de vertrekkend trainer. Verdiende de doelman het dan niet op andere momenten in het seizoen?

Hoe dan ook, voor Gorter is zijn eredivisiedebuut een droom die uitkomt. “Ik heb hier mijn hele leven naar uit gekeken. Ajax is de club waarmee ik ben opgegroeid. Als je hele leven is omringd door deze club, je supergroot fan bent en dan je debuut maakt in de eredivisie, zijn dat gouden momenten,” aldus de keeper tegenover het eigen clubkanaal.

Of Gorter vindt dat hij te lang heeft moeten wachten op zijn eerste eredivisieminuten? “Ik moest even geduld hebben, maar het is wel gekomen. Ik denk niet meer aan hoe lang het heeft geduurd, alleen maar dat het is gebeurd. Ik ben gehaald met een bepaalde rol. Het lag ook niet in de lijn der verwachting dat het zo snel zou gaan.” 

We kunnen Gorter prima bestempelen als Ajaxsupporter onder de lat. Hij sprak na zijn officiële debuut in het KNVB-bekertoernooi tegen Excelsior Maassluis al over een wens die in vervulling ging, maar debuteren in een gevuld stadion is net even andere koek. “Als je het veld opkomt en je ziet het volle uitvak, dan geeft dat een flinke boost.” 

Aanbevolen
Onvermoeibare Tadic ziet veel gelijkenissen tussen Ten Hag en Schreuder

Natuurlijk had Gorter wat extra spanning, maar het vertrouwen van zijn teamgenoten deed hem goed. “Ik heb veel gehad aan Maarten Stekelenburg. Remko Pasveer appte mij ook voor de wedstrijd, om mij succes te wensen. Daley Blind en Davy Klaassen zijn ook jongens die mij oppeppen om vol gas te geven. Ze weten dat ik het kan. Dat is mooi.”

Gorter kijkt met een goed gevoel terug op zijn eredivisiedebuut, ondanks dat hij twee tegentreffers moest incasseren. “Helaas kon ik niet bijzonder zijn. Het is jammer dat die tweede goal, waarbij ik ‘m eerst nog goed van de lijn haal, alsnog binnen wordt geschoten.”

Of de eerste minuten van Gorter in de eredivisie een voorbode zijn voor volgend seizoen, is afwachten. Het wordt sowieso interessant om te zien wie er in 2022/2023 onder de lat staat. “Laten we zeggen dat het een stap is naar meer succes. Het is een mooi startpunt om volgend seizoen meer minuten te maken in Ajax 1,” zo besluit de doelman.

Aanbevolen
Ajacieden in Arnhem genieten van stressloos bezoekje aan Vitesse

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >