Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft met Schreuder de opvolger van Ten Hag binnen

Op de avond dat Ajax de 36ste landstitel greep, kwam er eveneens nieuws naar buiten over de opvolger van Erik Ten Hag. De club presenteert Alfred Schreuder op korte termijn.

12 mei 2022 - 09:21
Schreuderakkoord800
Schreuder was al eerder actief in Amsterdam. © AFC Ajax

De een gaat, de ander komt. Zo werken die dingen in de voetbalwereld. Ten Hag stond woensdag voor het laatst als trainer van Ajax langs het veld van de Johan Cruijff Arena. Een mooi afscheidscadeau volgde, in de vorm van een blinkende schaal.

Daarmee komt er een einde aan het tijdperk-Ten Hag. We zijn de trainer enorm dankbaar voor drie kampioenschappen, twee KNVB-bekers, één Johan Cruijffschaal en de schitterende avonturen in Europa. Nu gaat het prachtige boek dicht.

Waar boeken dicht gaan, worden andere verhalen alweer geschreven. De aanstelling van Schreuder moet het begin worden van een nieuwe Ajaxperiode. Hij is nu nog coach van Club Brugge, maar maakt na het seizoen de overstap naar de kersvers kampioen.  

Aanbevolen
Ten Hag spreekt van geweldige reis: ‘Deze Tukker is een beetje Ajacied geworden’

Schreuder tekent in Amsterdam een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen. Dit alles lezen we in De Telegraaf. De handtekeningen moeten nog worden gezet, maar Ajax heeft in hoofdlijnen een akkoord bereikt met de man die al eerder actief was bij onze club.

De 49-jarige Barnevelder is met Club Brugge nog in de race voor de Belgische landstitel. Schreuder wil daarom weinig kwijt over het nieuws. “Ik focus me volledig op Club Brugge, met speculaties kan ik niets. Daar ga ik niet op in,” aldus de trainer. Over het kampioenschap van Ajax wilde Schreuder wel wat zeggen: “Leuk voor ze.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >