Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Korzelige Ten Hag wil niks kwijt over Onana of Manchester United

De persconferentie in aanloop naar de KNVB-bekerfinale tussen PSV en Ajax ging vooral over Andre Onana en de mogelijke overstap van Erik ten Hag naar Manchester United. De trainer werd er moe van.

15 april 2022 - 12:57
Onana Groningen 1200
Onana lijkt zondag gepasseerd, maar Ten Hag wilde er niks over kwijt. © Pro Shots

In aanloop naar het perspraatje in de Johan Cruijff Arena werd in de media veelal gesproken over Maarten Stekelenburg. Hij zou de bekerfinale keepen ten koste van Andre Onana. Logisch dus dat Ten Hag daar de nodige vragen over kreeg.

Uitsluitsel over wie er zondag onder de lat staat, gaf de trainer echter niet. Op de vraag of hij Onana überhaupt nog als Ajacied ziet, antwoordde hij bevestigend. “Andre is zeker nog Ajacied. Of hij speelt? Ik maak mijn opstelling twee dagen van tevoren nooit bekend. Zondag zien jullie wie er onder de lat staat.”

Is Ten Hag dan teleurgesteld in het spel of de onverschillige houding van de Kameroener? De coach wilde er geen woord over kwijt. “Hij is niet in zijn beste vorm, maar ik bespreek die dingen met Andre en niet met de media.”

In een interview na Sparta-thuis liet Onana weten ‘geen shit’ te geven om wat supporters allemaal van hem vinden. Los van zijn matige optredens, was ook zijn houding bij het bedanken op Zuid niet prettig. En dat was niet de eerste keer. Ditmaal leek een aantal van zijn ploeggenoten eveneens geërgerd, want hij liet ze wachten.

Aanbevolen
Voetbalweer als graadmeter voor finalekoorts

Of Ten Hag het nou leuk vond of niet, ook daar kreeg hij vragen over. Wat vond hij eigenlijk van het interview met Onana na de laatste thuiswedstrijd? “Daar heb ik al antwoord op gegeven,” klonk het vervolgens chagrijnig uit de mond van de trainer, die ook niet wilde vertellen of Mo Ihattaren mee mag naar De Kuip.

“Mo gaat vooruit in houding en kracht. Hij maakt mooie stappen. Hij is een geweldig talent en ik hoop dat hij de weg vooruit blijft bewandelen. Die weg is echter nog heel lang. Nee, ik maak de selectie eerst aan mijn spelers bekend. Jullie horen het wel als hij bij de selectie zit.”

Dan was er natuurlijk nog het hele gedoe rondom Manchester United. Ten Hag vindt alle vragen over zijn toekomstige werkgever niet relevant, maar dat zijn ze natuurlijk wel. “Ik dien nu Ajax. We hebben hard geknokt om op het punt te geraken dat we twee prijzen kunnen pakken. Titels pakken, dat heeft nu onze volledige aandacht. Daar leven we voor.”

Daar kwam de trainer echter niet mee weg, want de vragen bleven komen. En die blijven ook komen, telkens weer. Want al die verhalen uit Engeland komen toch niet uit de lucht vallen? Ten Hag wilde echter niks kwijt over randzaken. “Ik ga niet in op vragen over andere clubs. Jullie kunnen het blijven proberen, ik praat alleen over Ajax.”

Ten Hag weet zeker dat zijn op handen zijnde vertrek geen item is bij de spelers. “We hebben deze week fantastisch getraind. Het was de beste trainingsweek ooit. De spelers hebben er zin in. Er zit honger in de ploeg. Ik zag een geweldige vibe op de training. Dat is geen garantie voor zondag, maar ik zie veel focus.”

En zo ging het toch nog een beetje over PSV - Ajax.

Aanbevolen
Makkelie leeft toe naar finale, ondanks eerdere ophef in Eindhoven

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >