Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax moet meerdere erkennen in MVV en gaat nipt onderuit

Het is Jong Ajax vrijdagavond niet gelukt om het laatste uitduel van dit seizoen winnend af te sluiten. Op bezoek bij MVV Maastricht gingen de talenten – zonder extra stootkracht vanuit Ajax 1 – met 1-0 onderuit.

30 april 2022 - 08:46
Mvvjaj800
Ook Hansen kon een nederlaag niet voorkomen. © Pro Shots

Jong Ajax leek vrijdag weer écht op Jong Ajax. De drie Mo’s ontbraken in Maastricht, waardoor het kwaliteitsverschil ten opzichte van de 6-1-zege op VVV-Venlo vrij duidelijk werd. Het gaf andere jonkies wel de kans om zich te laten zien. 

Normaal gesproken zijn duels tussen MVV en Jong Ajax behoorlijk doelpuntrijk. De talenten scoorden gemiddeld vier keer per wedstrijd tijdens de laatste vier duels met de ploeg uit Maastricht. Aan dat gemiddelde zou Jong Ajax vrijdag niet komen.

De ploeg van John Heitinga begon sterk, maar zag de tegenstander steeds meer de controle over de wedstrijd grijpen. Afgezien van kansjes voor Christian Rasmussen en Kian Fitz-Jim, was het vooral MVV wat er dreigend uitzag.

Aanbevolen
SV Ajax viert dertigjarig jubileum met feestweek vol prijsvragen!

De openingstreffer kwam dan ook niet geheel uit de lucht vallen. Mitchy Ntelo kon van dichtbij binnenschuiven, nadat MVV – niet voor het eerst – razendsnel richting het doel van Calvin Raatsie was gecounterd.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde, ondanks het inbrengen van Gabriel Misehouy voor Naci Ünüvar. Laatstgenoemde was onzichtbaar in de eerste helft. Misehouy kreeg nog wel een aardige kans op de gelijkmaker, maar zag uiteindelijk hoe MVV verdiend met de drie punten aan de haal ging.

Er staat nog één potje op het programma voor Jong Ajax, thuis tegen De Graafschap. Op sportpark De Toekomst wordt op vrijdag 6 mei om 20.00 uur afgetrapt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >