Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga ziet ‘vechtend’ Jong Ajax gelijkspelen tegen Roda JC

Jong Ajax is er vrijdagavond niet in geslaagd om een driepunter te scoren op bezoek bij Roda JC. De talenten speelden met 2-2 gelijk in Kerkrade. Achteraf mag de ploeg van John Heitinga niet klagen, want de Limburgers waren eigenlijk de betere ploeg.

09 april 2022 - 08:40
Rodjaj800
Er werden de nodige duels op het veld uitgevochten. © Pro Shots

Waar Jong Ajax tegen TOP Oss (4-1) met enkele grote namen op het veld stond, daar zagen we tegen Roda weer een ‘echte’ talentenploeg. Dat kon je vooraf al een beetje uittekenen, aangezien de spelers die tussen Ajax 1 en Jong Ajax pendelen, waarschijnlijk tegen Sparta op de bank zitten.

Mo Ihattaren was er wel bij in Kerkrade, net als Naci Ünüvar. Ondanks dat de Jong Ajacieden vanaf het begin vroeg onder druk werden gezet door Roda, maakte de aanvoerder wel de openingstreffer. Een fraai doelpunt, waarbij Ünüvar vanaf de rechterkant naar binnen kwam en in de linkerbovenhoek raak schoot.

Het was tegen de verhouding in. De thuisploeg schakelde dan ook nog een tandje bij. Jong Ajax moest een Limburgse storm zien te overleven. Dat leek even goed te gaan, maar door een treffer vlak voor rust en een doelpunt vlak na rust, kwamen de talenten toch (verdiend) op achterstand.

Zonder Ihattaren bleef het spelbeeld in de tweede helft hetzelfde. Toch kwam Jong Ajax – wederom tegen de verhouding in – op gelijke hoogte. Deze keer was het Kristian Hlynsson die vanaf afstand fraai raak schoot.

Roda moest zich wederom zien terug te knokken, terwijl Jong Ajax wederom een Limburgse storm moest zien te overleven. Dat lukte, al was er soms wat kunst- en vliegwerk voor nodig. Heitinga was achteraf dan ook blij met de vechtlust van zijn ploeg. “Ik heb een Jong Ajax gezien dat heeft gevochten en bij vlagen heel goed voetbal heeft laten zien.” 

Jong Ajax had misschien geen punt verdiend, maar Heitinga zag wel hoe zijn ploeg – vooral tegen het einde van het duel – een soort heen- en weerwedstrijd speelde. “We hebben op een hoog tempo gespeeld. Dat is uiteindelijk wat je voor je aanstormende talenten wil creëren, zodat ze hopelijk de stap naar het eerste kunnen maken.”

Check onze podcast over reuring rond Ten Hag en Sparta-thuis!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >