Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Fijne beelden: Ajacieden zorgen voor onvervalste finalesfeer in De Kuip

Heb jij al zin in de KNVB-bekerfinale? Een volle Kuip en PSV als tegenstander lijken ons uitstekende ingrediënten voor een toffe eindstrijd. Om alvast in de stemming te komen, doken we in de archieven en vonden we deze fraaie sfeervideo uit 2019.

12 april 2022 - 11:55

Erik ten Hag spreekt al enige tijd over weken vol finales. Daar is geen woord aan gelogen, maar 17 april staat een échte finale op het programma. Ajax verkeert niet in zijn beste vorm en er zitten nogal wat spelers in de lappenmand, maar hoe lekker is het dat we weer met z’n allen naar De Kuip mogen?

Met PSV als tegenstander wil het al helemaal wel! “Give ze cup to them today,” zei Roger Schmidt eerder tijdens het treffen in Eindhoven. Wat ons betreft mag dat zondag gebeuren. Met 17.500 feestende Ajacieden op de tribunes. Dat zijn de gouden beelden die we allemaal zo graag willen zien.

Natuurlijk was het ook fijn om vorig jaar de dennenappel omhoog te mogen houden. Prijzen ophalen in Rotterdam is altijd leuk, maar een eindstrijd in een leeg stadion vinden we helemaal niks. Juist de volle tribunes zorgen voor extra lading.

Aanbevolen
Informatie opstappen, vertrektijden en meer voor bekerfinale

Daarom nemen we je graag mee terug naar 2019. Dat was immers de laatste keer dat Ajax een bekerfinale speelde in een volle Kuip. Willem II was destijds de tegenstander en Red&White Support maakte een fraaie sfeervideo.

We zien de supportersbussen in kolonne naar Rotterdam afreizen en de kelen worden warm gezongen met de Ajax Marsch. Een prima warming-up, waarna er flink kan worden gejuicht. Vier keer om precies te zijn, want even zo vaak halen de Amsterdammers de trekker over.

Dat levert toffe beelden op van springende Ajacieden, die bij ieder doelpunt enthousiaster worden. Ook het shirtje zwaaien mag niet onbenoemd blijven. De onvervalste pogo na afloop smaakt naar meer. Natuurlijk wordt de bekerwinst tezamen met de spelers gevierd en klinkt ‘Dit Is Mijn Club’ uit duizenden kelen. Bij terugkomst in Amsterdam worden de Ajacieden op het Arenadek toegezongen.

Als je nog geen finalekriebels had, dan komen die nu vanzelf wel!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >