Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie opstappen, vertrektijden en meer voor bekerfinale

Nu het thuisduel met Sparta (2-1) achter de rug is, kan de blik vol op de KNVB-bekerfinale. Ajax en PSV trappen op zondag 17 april om 18.00 uur af in De Kuip. We hebben informatie voor supporters die hun club achternareizen naar Rotterdam.

11 april 2022 - 11:11
Opstappenbekerfinale800
Laten we er weer een mooi feestje van maken! © Pro Shots

We komen in De Kuip in totaal 17.500 Ajacieden tegen. Het wordt een hele organisatie om iedereen richting Rotterdam te vervoeren, maar dat komt vast goed. Er rijden zowel treinen als bussen vanaf de Johan Cruijff Arena. Tijdens het kopen van je ticket koos je jouw reismogelijkheid.

Je ontvangt je mobiele ticket uiterlijk donderdag 14 april in de Ajax-app. Hierop staat je reiscluster en opstaptijd vermeld, evenals de ingang waar je moet zijn. De eerste treinen en bussen vertrekken rond het middaguur. Ruilen van cluster is niet mogelijk. Daarnaast is je kaartje strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Er wordt zowel op naam als opstaptijd gecontroleerd.

De bussen vertrekken vanaf P2. Dit terrein bereik je via de witte loopbrug nabij de Johan Cruijff Arena en Ziggo Dome. Na de wedstrijd staan dezelfde bussen direct gereed voor vertrek. Er wordt vanuit Ajax verzocht om op de terugweg in dezelfde bus te stappen als waar je mee naar Rotterdam bent gereisd.

Reis je met de trein? Toegang tot het perron van de Arena verloopt via de ingang die op je mobiele ticket staat vermeld. Vanaf daar word je via een route door het stadion naar het perron geleid. Hou er rekening mee dat je op de omloop even moet wachten op je trein. Je ontvangt hier een polsbandje, waarmee je na afloop tot het station bij De Kuip wordt toegelaten voor de terugreis. 

Aanbevolen
Ten Hag over inzetbaarheid Ihattaren en twijfelgevallen richting bekerfinale

Goed om te weten: je mobiele ticket wordt slechts gebruikt voor toegang tot je reiscluster, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Voor vertrek of onderweg naar De Kuip krijg je jouw échte toegangsbewijs. Deze wordt slechts eenmalig per persoon verstrekt, dus berg ‘m na ontvangst goed op. 

In de treinen en bussen zijn kleine pakjes en plastic flesjes drinken zonder dop toegestaan. Het meenemen van alcohol, vuurwerk en glaswerk is niet de bedoeling. Zorg dat je niet te vroeg begint met je drankje, want personen onder invloed kunnen worden geweigerd. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Eenmaal bij De Kuip word je toegangsbewijs gescand. Ook kun je worden gefouilleerd, wellicht zelfs met ondersteuning van speurhonden. Laat tassen groter dan A4-formaat thuis, want deze mogen niet mee naar binnen en kunnen ook niet in bewaring worden gegeven.

Er gaan ook Ajax Kids Clubtreinen rijden. Als je hiervoor een kaartje hebt gekocht, hou er dan rekening mee dat er na afloop bij de uitstroom van De Kuip grote drukte en gedrang kan ontstaan. Ervaring leert dat de terugweg wat chaotisch kan verlopen. 

Een boel informatie, dus neem het allemaal even rustig in je op. Ajax stuurt alle kaarthouders uiterlijk 14 april ook nog een informatiemail.

Alvast heel veel plezier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >