Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vragenvuur Danilo: ‘Was indrukwekkend met Huntelaar te mogen trainen’

Danilo moet het dit seizoen doen met een handjevol speelminuten bij Ajax. Hij erkent dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, maar is desondanks een gelukkig man. In de nieuwe editie van Ajax Life beantwoordt hij dan ook graag de door jullie ingezonden vragen.

24 maart 2022 - 09:01
Danilo Huntelaar 1200
Danilo leerde veel van collega-spits Huntelaar. © AFC Ajax

Het is dat Danilo geen zus heeft, maar anders zou Mohamed Daramy haar zeker mogen daten. “Hij heeft een goed hart, een fijne persoonlijkheid en is nog vrijgezel,” reageert de Braziliaan lachend op een vraag van SV Ajax-lid Renè Hooijer. De 22-jarige spits is vrolijk tijdens ons Vragenvuur. Hij voelt zich thuis bij Ajax, maar realiseert zich tegelijkertijd dat hij bezig is aan zijn laatste maanden in Amsterdam.

“Iedere voetballer wil natuurlijk spelen, maar ik weet dat Haller het goed doet,” is het eerlijke antwoord van Danilo op de vraag of hij tevreden is met de rol die hij momenteel vervult. “Als spits moet je begrijpen dat de beste speelt. Zodra het team mij nodig heeft, ben ik er klaar voor.”

“Hoe ik mijn toekomst bij Ajax zie? Aankomende zomer ben ik transfervrij,” zo schetst Danilo. “Het waren vijf fantastische jaren, maar het is tijd voor nieuw hoofdstuk. Dat is best moeilijk, want Ajax is een geweldige club, maar je moet ook aan speeltijd toekomen.”

Aanbevolen
Tagliafico vindt het een voordeel dat hij ooit zelf op de tribune stond

In het gesprek met de aanvaller komen ook hele andere onderwerpen aan bod. Zo wil Jeroen Hesselmans graag weten hoe de Braziliaan het uithoudt in het koude Nederland. “Ik trek vijftien jassen aan en dan ben ik klaar om naar buiten te gaan. Mijn eerste jaar in Nederland was heel lastig. Mijn handen waren zo bevroren dat ik ervan moest huilen. Ik probeerde ze in warm water te doen, maar dat maakte het erger. Het gaat nu al veel beter. Ik ben er inmiddels aan gewend.”

Tijdens zijn periode in de Johan Cruijff Arena stond Danilo met verschillende collega-spitsen op het veld. Welke van die aanvallers hij het meest bewondert? “Klaas Jan Huntelaar heeft een geweldige mentaliteit. Voordat hij naar Ajax kwam, kende ik hem al van zijn tijd bij Real Madrid en Schalke 04. Het was indrukwekkend samen met Huntelaar te mogen trainen. Ik keek veel naar hem en probeerde bepaalde dingen van hem op te pikken, zoals afwerken.”

Het is duidelijk dat er in Danilo een echt voetbaldier schuilt. Hij is blij met zijn carrière en hoopt een voorbeeld te zijn voor zijn landgenoten. “Als ik naar de Braziliaanse vlag kijk, geeft mij dit energie en inspiratie. Je beseft dat je niet alleen voor jezelf speelt, maar voor je hele land. Er zijn veel Braziliaanse kinderen die in mijn schoenen zouden willen staan. Ik wil hen trots maken.”

Het volledige Vragenvuur lees je in de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life, die vanaf vrijdag bij onze leden op de mat ploft. Daarin vertelt Danilo meer over zijn afkomst, zijn muzieksmaak, zijn haarstijl en zijn mooiste momenten in het Ajaxshirt.

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Voor een halfjaarlidmaatschap betaal je nu slechts 14 euro.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >