Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico vindt het een voordeel dat hij ooit zelf op de tribune stond

Zelden was een Ajacied met een vertrekwens zo populair als Nico Tagliafico. Hoewel de 29-jarige linksback vaker op de bank zit dan hem lief is, wordt hij door de supporters op handen gedragen. In de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life vertelt de passievolle verdediger dat die liefde geheel wederzijds is.

24 maart 2022 - 09:01
Nicomagazine800
Nico wil een voorbeeld voor de supporters zijn. © Pim Ras

Hij kon het zelf nauwelijks geloven. Na zijn invalbeurt in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (3-0) werd Tagliafico massaal toegezongen door de Amsterdamse aanhang. Een deken aan liefde viel over de Argentijn heen, die verrast was door de positieve ontvangst. Niet voor niets toonde hij later die avond zijn dankbaarheid, via een emotievol bericht op Twitter. De massale steunbetuiging had hij niet zien aankomen.

“Een van de doelen ik me had gesteld, was om een voorbeeld voor de supporters te zijn. Sinds ik bij Ajax speel, voel ik een sterke band met hen. Het gezang kwam echt als een verrassing voor me en deed me ontzettend goed,” vertelt Tagliafico, die denkt dat hij vooral geliefd is vanwege zijn tomeloze inzet.

De Argentijn denkt dat het daarbij helpt dat hij als klein jongetje zelf ook op de tribune stond. Op negenjarige leeftijd werd hij door zijn ouders al meegenomen naar een wedstrijd van Banfield, op tien kilometer van zijn geboorteplaats Rafael Calzada. “Bij een van de doelpunten belandde ik vier rijen naar voren. Ik was mijn familie even kwijt, maar werd na het juichen weer terug naar boven gegeven,” vertelt hij grijnzend.

Aanbevolen
Ajax Life 8: de band tussen Nico en de supporters

In zijn tienerjaren stond Tagliafico vervolgens veelvuldig te zingen en te springen in het stadion. Hoe hij zichzelf als supporter zou omschrijven? “Ik was wel wat agressief en fanatiek, hoor. Ik heb zelf ook wel wat spelers beledigd. Op die leeftijd had ik eigenlijk nog geen idee van wat er zich op het veld afspeelde en deed ik als supporter maar wat.”

Hij wil ermee zeggen dat hij het supportersgevoel als geen ander begrijpt. Pas toen Tagliafico in de opleiding van Banfield kwam te spelen en tactiek steeds belangrijker werd, besefte hij dat hij zijn fanatisme moest beteugelen. “Ik ging steeds meer als trainer denken, in plaats van als supporter. Mijn fanatisme moest ik zien te vertalen naar het veld. Ik vind het een voordeel dat ik zelf ooit op de tribune stond. Supporters willen dat hun spelers net zo gepassioneerd zijn, maar wel hun koppie gebruiken.”

Het uitgebreide verhaal met Tagliafico is te lezen in de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life, die vanaf vrijdag bij onze leden op de mat valt. Daarin vertelt de verdediger ook over zijn debuut in de klassieker, maakt hij een vergelijking tussen de supportersbeleving in Argentinië en Europa en somt hij zijn favoriete momenten met de supporters op. 

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Voor een halfjaarlidmaatschap betaal je nu slechts 14 euro.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >