Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 8: de band tussen Nico en de supporters

Ons nieuwste magazine Ajax Life 8 verschijnt vanaf vrijdag 25 maart. Wat ons betreft een prima manier om de interlandperiode een beetje door te komen. Een voorproefje!

24 maart 2022 - 08:53
Al8 800
Nico is de supporters dankbaar voor hun steun. © Ajax Life

Nico Tagliafico siert de cover. Wellicht wat vrolijker dan je zou verwachten, maar dat heeft alles te maken met het onderwerp: de Ajaxsupporters. De Argentijn maakte hen in vier jaar op allerlei manieren mee en vertelt daarnaast over zijn eigen supportersjaren in Argentinië. 

Danilo gaat uitgebreid in op een divers palet vragen in de rubriek Vragenvuur. De Braziliaanse aanvaller is aankomende zomer transfervrij en realistisch. “Het waren vijf fantastische jaren, maar het wordt tijd voor een nieuw hoofdstuk,” aldus de spits.

Tegen Benfica hadden we ze best kunnen gebruiken: pinchhitters. Brian Brobbey was tegen de Portugezen dichtbij, met ‘net niet’ is uiteindelijk ‘helemaal niet’. Door de jaren heen schreven diverse Ajacieden gelukkig wel mooie voetbalsprookjes. We bundelen enkele daarvan in onze rubriek De Lijst.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 8 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Huistekenaar Joep Bertrams zetten we aan het werk met het verzoek de transfergeruchten omtrent Erik ten Hag eens van een creatieve prent te voorzien. Het resultaat mag er wat ons betreft zijn.

Bestaat kleedkamerhumor nog? Of is dat iets van vroeger? Dat laatste sowieso. Columnist Sonny ‘pistolen Paultje’ Silooy deelt een van zijn leukste anekdotes.

In de rubriek De Toekomst vertelt Jong Ajaxlinksback Youri Baas over de bijzondere band met zijn opa en oma. Verder spreken we Tiny Hoekstra (Ajax Vrouwen) en portretteert David Endt talent Raphael Sarfo (Ajax onder 18).

Aanbevolen
Ajax Life 8: win boek over Zlatan of Cruijff!

In de rubriek Talenten van Toen blikken we met Ajax B1 terug op het seizoen 1979/1980 en het leven ná Ajax. Een team met daarin onder andere een latere Europees kampioen, een Ajax Life-columnist, een taxichauffeur én een van de belangrijkste mannen van Ziggo Dome.

In de rubriek Arena-pionier blikt Danny Blind (60) terug op zijn eerste stappen in de Johan Cruijff Arena. Een nieuwe ervaring in de herfst van zijn loopbaan. “De enige die niet bij mocht tekenen, was ik. Iedereen moest voor twee of drie jaar bijtekenen, maar ik was al 35 jaar,” zo vertelt Blind. 

Verder blikt Dapp’re Schrijver Wilkor-Jan terug op zijn memorabele dag tijdens Ajax - RKC in het kielzog van onze redactie, lees je een voorpublicatie uit het boek Het Ajax Shirt en praten we in aanloop naar de oefeninterland Nederland - Denemarken uitgebreid bij met de Deense oud-speler Jesper Olsen.

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Het magazine Ajax Life is niet los te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >