Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: welke Ajacieden moeten overtuigen in klassieker onder hoogspanning?

De uitschakeling in Europa dreunt nog wel even na, maar de eredivisie dendert ondertussen in volle vaart door, met niet zomaar een potje: Feyenoord-thuis. Moeten we nog meer vertellen? We zijn vooral benieuwd welke Ajacieden jij de strijd laat aangaan in de klassieker.

18 maart 2022 - 10:24
Juichen Tegen Feyenoord 1200
Gebalde vuisten, dat willen we zondag ook zien. © AFC Ajax

Natuurlijk kostte het deze week de nodige moeite om onszelf weer bijeen te rapen. We verlangden allemaal naar twee krakers in de kwartfinale van de Champions League, maar zagen die wens plotsklaps in rook opgaan. Dat doet pijn, maar de klassieker kan zomaar het juiste medicijn vormen. Mits er wordt gewonnen natuurlijk.

Dat is overigens ook broodnodig, want de voorsprong op naaste achtervolger PSV bedraagt slechts twee punten. Om ook het landskampioenschap direct op de tocht te zetten, is geen optie. In de afgeladen Johan Cruijff Arena tellen dus alleen de drie punten. Maar welke dapp’re strijders moeten daarvoor zorgen in een klassieker onder hoogspanning?

Aanbevolen
De schizofrene achtbaan die Ajax heet

Posteer je Andre Onana onder de lat of kies je voor nieuwkomer Przemyslaw Tyton? Staat Daley Blind linksback of ga je toch voor het Argentijnse gif van Nico Tagliafico? Op het middenveld kan worden gepuzzeld met de namen van Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, Davy Klaassen en Mohammed Kudus. Jong talent? Ook een optie. En dan hebben we het nog niet gehad over de weer fitte Brian Brobbey.

Kortom, er zijn de nodige puzzelstukjes te leggen. Met welke formatie en welke tactiek kan de rivaal uit Rotterdam op een nederlaag worden getrakteerd? Die vraag mogen jullie beantwoorden, door in de schoenen van de hoofdtrainer te gaan staan. 

Hoe het werkt? Open snel onze Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik vervolgens op het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Feyenoord en leef je uit!

Denk je een winnend elftal te hebben samengesteld? Mooi, dan is het zaak om jouw opstelling op socials te knallen, voorzien van #tenhagself. Eens zien wat je medesupporters er allemaal van vinden. Succes!

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Social Media.cshtml)

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >