Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over Wijndal als target en de kracht van AZ

Ajax maakt zich op voor de halve finale in het KNVB-bekertoernooi tegen AZ. In Alkmaar wordt via een onvervalste Noord-Hollandse derby beslist wie een finaleplaats pakt. Erik ten Hag blikte vooruit.

02 maart 2022 - 13:25
Wijndal 1200
Antony had z’n handen in Amsterdam vol aan Wijndal. © Pro Shots

De trainer vertelde dat Noussair Mazraoui niet afreist naar Alkmaar. De rechtsback kampt met klachten aan de knie. Wat er precies loos is, moet blijken. Een precieze diagnose moet volgens Ten Hag nog worden gesteld. De kans dat Jurriën Timber terugkeert in de selectie, is daarentegen vrij groot.

Ten Hag gaf tijdens zijn voorbeschouwing aan dat hij de eerdere confrontatie met AZ nog wel had teruggekeken. In Amsterdam wonnen de Alkmaarders met 1-2 en ging er een hoop mis. De inbreng van AZ-verdediger Owen Wijndal was vooraf nog zo besproken, maar toch speelde hij bij beide tegendoelpunten een rol. Tegelijkertijd hield de linksback Antony in bedwang.

“AZ is een heel stabiel geheel en de ploeg speelt met heel veel drive,” stelde Ten Hag in aanloop naar de aftrap. “Het is niet voor niks dat ze al zo veel wedstrijden ongeslagen zijn. Het gevaar zit ‘m in hun dynamiek op links, maar anderzijds zit daar ook hun zwakte. Het is juist de kracht van ons om gevaar te stichten over die rechterkant. Jesper Karlsson speelde in de Arena overigens meer vanuit het centrum dan over links.”

De trainer kreeg ook heel concreet vragen over die andere AZ-speler op links: Wijndal. Is Ten Hag van mening dat de vleugelverdediger goed genoeg is voor een topclub en staat hij op de scoutingslijstjes in Amsterdam? “Hij zit bij de selectie van Oranje. Dan heb je de kwaliteiten voor een topclub. En ja, hij staat al een tijdje op ons lijstje.” 

Aanbevolen
Ten Hags elf: met welke Ajacieden scoor jij ticket voor bekerfinale?

De strijd met AZ wordt een spannende. De druk staat er vol op, zeker na het verlies in Deventer (2-1). Toch gaat Ten Hag niet van alles aanpassen. “Dat zou op paniek lijken. Dat is niet nodig. Maar we moeten wel snel verbeteren, want we spelen alleen nog maar finales. We zijn goed in de omschakeling, maar wel alleen als we dat doen met honderd procent discipline en samenwerking.”

“Zo niet, dan worden we kwetsbaar,” zag Ten Hag de laatste anderhalve wedstrijd. “Maar als we het wel voor elkaar hebben, domineren we de tegenstander en zijn we moeilijk af te stoppen. Natuurlijk vind ik dat Go Ahead het goed heeft gedaan. Maar met alle respect, als Ajax doen we iets niet goed als we in Deventer tegen puntenverlies aanlopen.”

Na Kowet-uit zijn harde worden gevallen binnen de spelersgroep. Ten Hag: “Ze weten dat ze hebben gefaald en niet de juiste oplossingen hebben gevonden tijdens de wedstrijd. We moeten alleen niet meteen in de paniekstand schieten na anderhalve wedstrijd waarin het minder ging.”

Duidelijk is dat de Ajacieden in Alkmaar scherp en geconcentreerd moeten zijn, wil een finaleplaats in De Kuip worden veiliggesteld. Het eerste fluitsignaal in het Afas Stadion klinkt om 20.00 uur en daar is scheidsrechter Serdar Gözübüyük verantwoordelijk voor.

Aanbevolen
Gorter na zeperd bij Go Ahead Eagles: ‘Er zijn harde woorden gevallen’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >