Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gorter na zeperd bij Go Ahead Eagles: ‘Er zijn harde woorden gevallen’

Jay Gorter heeft op z’n zachtst gezegd een vervelende week achter de rug. De 21-jarige doelman zag Ajax niet alleen onderuit gaan bij Go Ahead Eagles, maar brak ook nog eens zijn duim. Hij is kritisch, maar ook strijdbaar.

02 maart 2022 - 10:44
Gorter 1200
Gorter hoopt binnen twee weken weer speelklaar te zijn. © AFC Ajax

“Er zijn tijdens de meeting van vandaag wel harde woorden gevallen,” bekent Gorter in de podcast Tiki Taka United. “Wij vonden onze prestatie in Deventer niet Ajaxwaardig. Iedereen die de club een warm hart toedraagt, weet dat dit niet kan. Tegelijkertijd zijn wij wel een team dat opstaat en weer verder gaat naar de belangrijke potten die volgen.”

In Lissabon verspeelde Ajax tot tweemaal toe een voorsprong, terwijl het spel in Deventer vrij armoedig oogde. Zoekend naar een verklaring voor het matige optreden tegen zijn voormalig werkgever, laat Gorter zijn gedachten de vrije loop.

“Dit klinkt misschien als een cliché, maar als je Europees hebt gespeeld, is het altijd lastig om het weekeinde daarna direct weer goed te presteren,” bevestigt hij het beeld dat bij veel supporters leeft. “Al mag dag natuurlijk geen punt zijn, want een goed Ajax moet Go Ahead Eagles alle hoeken van het veld laten zien. Als onze eerste kans erin was gegaan, denk ik dat we eroverheen waren gelopen.”

Dat gebeurde niet en Go Ahead vond voor de tweede keer dit seizoen het juiste recept om Ajax punten af te snoepen. “Zij speelden in de tweede helft op een gegeven moment zonder spits. Dat maakt het voor ons lastiger om op een slechte dag er doorheen te voetballen,” benoemt de goalie de compacte strijdwijze van tegenstanders waar Ajax steeds vaker mee te maken krijgt.

Aanbevolen
Passmaps: omschakeling begint serieus probleem te worden

Het had voor Gorter zo’n mooie week moeten worden. Eerst een schitterend Europees affiche bij Benfica, gevolgd door een bezoekje aan zijn oude club. Net als Remko Pasveer raakte hij tijdens de warming-up van het Champions League-duel echter geblesseerd, waardoor hij het treffen in Deventer helemaal aan zich voorbij moest laten gaan.

“Of ik anders had gespeeld, was aan de trainer, maar ik denk dat de kans groot was geweest. Dubbel zonde dus, maar ik ben geen type dat zo terugkijkt. Ik moet nog even wachten en geduld hebben.”

Afgelopen winter kon Gorter de overstap maken naar Benfica. De Portugezen waren concreet voor de doelman en legden zelfs een officieel bod neer bij Ajax. Een vertrek van Gorter was voor Ajax echter geen optie. Voor de goalie zelf trouwens ook niet. “Ik wil bij de grootste club van Nederland laten zien wat ik waard ben. Ik weet waarvoor ik naar Ajax ben gegaan en dat plan is nog niet volbracht.”

Gorter hoopt binnen twee weken weer speelklaar te zijn. Hij heeft zin in de belangrijke wedstrijden die volgen, waaronder de return tegen Benfica. “Het is aan ons om de klus te klaren. Wij hebben in de Arena al laten zien dat we aardig gas kunnen geven. Dat we na afgelopen week scherp zijn op revanche, mag duidelijk zijn.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >