Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Hebben Feyenoord in laatste halfuur totaal weggevaagd’

Het is heerlijk om de klassieker op deze manier te winnen (3-2). Toch maken we ons steeds meer zorgen om het spel van Ajax. Erik ten Hag zag hoe zijn ploeg zich wederom ongelofelijk in de voet schoot, maar looft de veerkracht van de spelersgroep.

20 maart 2022 - 18:39
Ethajafey800
Ten Hag ziet dat de afspraken niet worden nagekomen. © Pro Shots

Het is lang een kwaliteit van PSV geweest om in de slotfase te winnen, maar ook Ajax begint dit trucje steeds beter onder de knie te krijgen. De euforie is groot, zeker na een late zege in de klassieker. Toch bekruipt ons steeds meer het gevoel dat als er niet snel iets bij de ploeg verandert, het ook een keer keihard de deksel op de neus krijgt. 

Al weken oogt het onstabiel bij Ajax achterin. Het is bijna iedere counter raak voor de tegenpartij. Ook na afloop van Feyenoord-thuis wordt er door Ten Hag gewezen naar de restverdediging. “De afspraken die daarover zijn gemaakt, worden niet nagekomen. Het is een fout van twee spelers. Dat overkomt ons op dit moment te vaak.”

Timber stond bij de 0-1 bijna in de zestien van Feyenoord, maar volgens de trainer heeft dat niks met de tegengoal te maken. Als Timber naar voren gaat, moeten anderen zijn positie overnemen. “De posities zijn inwisselbaar, dat is de kracht van onze ploeg. Maar dan moeten de taken wel worden overgenomen. Dat was in dit geval ongedisciplineerd. Zoiets mag op dit niveau niet verkeerd gaan.”

Aanbevolen
Antony nog steeds beetje in de war na emotionele goal en bizarre rode kaart

Het liep uiteindelijk allemaal goed af, met dank aan de gelijkmaker van Dusan Tadic en de late treffer van Antony. Ajax draaide de wedstrijd volledig om. Iets waar Ten Hag met tevredenheid op terugkijkt. “Ik moet de ploeg een groot compliment geven voor de veerkracht die ze hebben getoond na de grote domper tegen Benfica.”

Ten Hag was sowieso best te spreken over zijn ploeg, afgezien van de tegendoelpunten. “Tussendoor hebben we eigenlijk heel goed gevoetbald en maken we ook een geweldige goal,” zo doelt de trainer op de 1-1. “In het laatste halfuur hebben we Feyenoord totaal weggevaagd en hebben we het omgekeerd.”

Met een overwinning in de klassieker op zak vliegt een groot deel van de selectie uit voor interlands, om zich voor het uitduel met FC Groningen weer in Amsterdam te melden. Althans, zo hoopt Ten Hag. De ernst van de blessures van Antony en Lisandro Martínez moeten nog blijken, terwijl de terugkeer van Edson Álvarez een race tegen de klok wordt.

Aanbevolen
Ajax wint klassieker na nieuwe ontsnapping en dit viel op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >