Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kuipkriebels bij Ten Hag: ‘Ik kom daar graag’

De ogen van Erik ten Hag beginnen te glinsteren, wanneer hij in de perszaal van AZ spreekt over de aanstaande KNVB-bekerfinale tegen PSV. Hij wil dolgraag in Rotterdam om het zilverwerk strijden. Dat stak de oefenmeester na de 0-2-bekerzege niet onder stoelen of banken.

Door Jordy Haak
04 maart 2022 - 08:23
Ten Hag Azaja 1200
Ten Hag stelt een uitstekend Ajax te hebben gezien. © Pro Shots

“Ik heb er geen hekel aan, hoor. Ik kom graag in Rotterdam voor bekerfinales,” glimlacht hij. “Dat is altijd een schitterende ervaring, in zo’n volle Kuip. Want dat gaat het zijn, hè? Tegen een prachtige tegenstander bovendien. Ik kijk ernaar uit.”

Ten Hag kan het weten. Hij heeft als hoofdcoach al de nodige ervaring met het spelen van bekerfinales. Voor de vierde keer in zijn trainerscarrière staat hij langs de lijn tijdens de eindstrijd. Daarmee schaart hij zich in een illuster rijtje met mannen als Rinus Michels, Ernst Happel, Dick Advocaat en Guus Hiddink.

“Dat is wel een mooi rijtje,” reageert Ten Hag met gevoel voor understatement, al is hij daar zelf eigenlijk niet echt mee bezig. “Ik denk dat je statistieken erbij moet halen als je stopt met je carrière en terugkijkt. Ik ben hongerig, bij mij gaat het altijd om de volgende wedstrijd en de volgende prijs. De beker kunnen we nu weer winnen, maar voor die tijd staan er nog de nodige finales voor de deur.”

Aanbevolen
Timber over nieuwe bekerfinale: ‘De eerste keer met fans, zin in!’

Ondanks dat het spel in de halve finale tegen AZ niet altijd even soepel oogde, stelt Ten Hag een uitstekend Ajax te hebben gezien. “In balbezit brachten we AZ aan het lopen en daarmee ook in de problemen. We maakten een prima goal en hadden de zaakjes verdedigend uitstekend op orde. Dat wil overigens niet zeggen dat wij heel veel kansen bij elkaar speelden. Op dat gebied is er ruimte voor verbetering.”

Het verbaast de trainer niet dat het aantal gevaarlijke momenten beperkt bleef. “In een wedstrijd als deze is dat vrij normaal. We hebben het over twee topploegen uit Nederland, die beiden verdedigend goed georganiseerd staan. Dan weet je dat er over en weer weinig kansen worden weggegeven, al hadden wij Steven Berghuis vaker moeten zoeken. Dan hadden er grotere kansen kunnen ontstaan.”

De overwinning op AZ geeft vertrouwen. Ten Hag maakte zich dan ook geen zorgen na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles. “Ach zorgen, een seizoen verloopt nooit met alleen maar ups. Je hebt ook wel eens een tegenvallend resultaat of een mindere periode, maar over het algemeen spelen wij een heel erg goed seizoen en zie je continu een stijgende lijn. Als je dan een keer in een dip belandt, moet je zorgen dat je snel weer op het juiste spoor komt. Dan moet je verbeteren, als team en als individu.”

Aanbevolen
Berghuis schiet Ajax naar bekerfinale en zichzelf naar plek op wallpaper!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >