Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber over nieuwe bekerfinale: ‘De eerste keer met fans, zin in!’

Jurriën Timber gaat zijn tweede KNVB-bekerfinale in zijn nog prille carrière spelen. De verdediger kijkt uit naar een nieuwe eindstrijd in De Kuip, zeker nu het stadion weer mag worden gevuld met de eigen supporters.

03 maart 2022 - 23:20
Timberaz800
Timber vocht op het veld stevige duels uit. © Pro Shots

Het ticket voor de finale werd bemachtigd door AZ met 0-2 te verslaan. Ajax domineerde, maar echt gemakkelijk ging het niet. Dat geeft ook niks, vindt Timber. Het belangrijkste is dat de Ajacieden hebben gewonnen. “Het maakt mij eerlijk gezegd niets uit hoe het ging. Ik ben gewoon blij dat we door zijn,” aldus de verdediger voor de camera van ESPN.

Timber startte tegen AZ op de rechtsbackpositie, waar hij de geblesseerde Noussair Mazraoui moest vervangen. Of dat weer even wennen was? “Het is wel even schakelen in je hoofd, maar ik heb hier vaker gespeeld, dus ik weet wat ik moet doen en wat de trainer verwacht. Dat probeer ik zo goed mogelijk uit te voeren.”

Terwijl Timber praat alsof hij al jaren als profvoetballer voor de camera verschijnt, spotten we geregeld een glimlach op zijn gezicht. Hij zit lekker in zijn wel, ondanks dat hij uit voorzorg werd gewisseld. Wat ook lekker was volgens de verdediger? De fysieke duels die er met AZ werden uitgevochten.

Aanbevolen
Ajax knokt zich ten koste van AZ naar bekerfinale en dit valt op

“Dat hoort er een beetje bij,” stelt Timber. “Leuk toch, zulke duelletjes af en toe? Als je ze wint, is het al helemaal lekker. Als je bij AZ op bezoek komt, weet je dat het niet makkelijk wordt. En de laatste keer hebben we van ze verloren, dus er zaten ook een beetje revanchegevoelens in.”

Revanche is genomen en een finaleticket is behaald. Ajax kan zich dus gaan opmaken voor de strijd om de dennenappel tegen PSV. Timber kan nu al niet wachten. En wij ook niet trouwens. “Weer naar De Kuip. De eerste keer met de fans, zin in!”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >