Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller over ‘strijd’ met Lewandowski en zinderende JC Arena

Het voelt als de week van de waarheid. Met Benfica-thuis en de klassieker staan er twee heerlijke wedstrijden op het programma. Dat wordt tweemaal achtereen volle bak sfeer in de stijf uitverkochte Johan Cruijff Arena. Sébastien Haller kijkt uit naar een heet Europees avondje.

14 maart 2022 - 16:34
Haller 1200 (2)
Haller en doelpunten in de CL zijn een goed huwelijk. © Pro Shots

Want een heet avondje kan het worden. De adelaars van Benfica hielden Ajax in Lissabon op 2-2 en zijn dus allerminst vleugellam. Sterker nog, juist over de vleugels vlogen ze in Estádio da Luz meerdere malen over Ajax heen. Het duel ging alle kanten op en benam ons bij vlagen de adem.

Het Portugese publiek voelde drie weken terug ook dat het een tandje moest bijschakelen en het gaf Benfica kracht. Precies de kracht die Ajax dinsdag keihard nodig heeft van de eigen aanhang in de Johan Cruijff Arena. Met een entrada vooraf komen supporters in elk geval al tijdig in de juiste stemming.

Haller heeft nu al volop zin in de heerlijke wisselwerking tussen spelers en publiek in het stadion. De Ajacied kan niet wachten tot het dinsdagavond 21.00 uur is en arbiter Carlos del Cerro Grande voor het eerst op zijn fluit blaast.

Aanbevolen
Ajacieden trainen niet extra op pingels met oog op mogelijke penaltyreeks

“Iedereen weet dat de atmosfeer in de Arena ongelooflijk is tijdens Champions League-avonden. Deze wedstrijden zijn heel bijzonder. Niet alleen voor ons als spelers, maar ook voor familie en vrienden op de tribune. Ook zij vertellen hoe speciaal dat voor ze is. Het geeft je nog meer energie. Je wilt heel graag winnen, want iedereen weet dat de Champions League de beste clubcompetitie ter wereld is,” aldus de spits op een vraag van Ajax Life.

Haller produceerde al elf treffers in dit Champions League-seizoen. Dat zijn ongekende cijfers. Hij stond dan ook lang bovenaan de lijst met doelpuntenmakers. Toch werd Haller ineens gepasseerd door Robert Lewandowski. Diens Bayern München vernederde Red Bull Salzburg met 7-1 en de spits maakte er drie van de zeven. Lewandowski staat nu op twaalf doelpunten. Wat dacht Haller toen hij zijn ‘collega’ drie keer zag scoren?

“Ik heb de wedstrijd niet gekeken, maar ik kreeg al snel berichtjes. Het verpestte wel mijn avond, maar dat is oké,” grapte Haller. De spits was niet verbaasd over de hattrick van Lewandowski, want hij kent de kwaliteiten van de Poolse goalgetter. “Ik hoop tegen Benfica ook weer te scoren, zodat het spannend blijft tussen ons. Het geeft ook zelfvertrouwen en dat is voor een spits heel belangrijk. Maar het belangrijkste is dat we de kwartfinale halen.”

Aanbevolen
Ten Hag blij met terugkeer Álvarez en herstel van centrale driehoek

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >