Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden trainen niet extra op pingels met oog op mogelijke penaltyreeks

Als Ajax - Benfica dinsdagavond na negentig minuten gelijkstaat, dan volgt een verlenging. Als ook daarin geen beslissing volgt, moeten strafschoppen uitwijzen wie naar de kwartfinale gaat. Erik ten Hag laat zijn spelers echter niet extra trainen op het nemen van penalty’s.

14 maart 2022 - 15:38
Haller 1200 (1)
Haller benutte een strafschop, thuis tegen Sporting. © Pro Shots

Uitdoelpunten tellen niet meer dubbel en dus staat het bij aanvang van Ajax - Benfica met 2-2 ook écht gelijk. Een verlenging volgt bij een nieuw gelijkspel sowieso, of het nu 1-1 of 4-4 wordt. Ajax Life vroeg de trainer dan ook in hoeverre hij rekening houdt met een scenario waarbij het uitdraait op een verlenging of zelfs een penaltyreeks.

“Met dat scenario houden we in knock-outfases altijd rekening, maar we besteden geen extra aandacht op trainingen aan het nemen van penalty’s. Dat doen we nu niet zo acuut vlak voor een wedstrijd. Het oefenen van strafschoppen doen wij gedurende het hele seizoen.”

Heeft Ten Hag dan ook geen lijstje met spelers die een pingel moeten nemen, als het zo ver komt? “Oh jawel, zo’n lijstje hebben we,” verzekerde de trainer droogjes. Op die lijst zien we Dusan Tadic en Sébastien Haller vast terug. Wie er verder op het lijstje staan? We hopen het eigenlijk helemaal niet te ontdekken. Liever zien we Ajax ‘gewoon’ winnen. Dat is het beste voor een ieders bloeddruk.

Aanbevolen
Ten Hag blij met terugkeer Álvarez en herstel van centrale driehoek

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >