Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blij met terugkeer Álvarez en herstel van centrale driehoek

Ajax werkt met een fitte selectie toe naar de ontknoping van het tweeluik met Benfica. Dat betekent dat ook Edson Álvarez weer van de partij is. Erik ten Hag is blij met de terugkeer van de Mexicaan, want daarmee wordt de centrale driehoek tussen Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Álvarez weer in ere hersteld.

14 maart 2022 - 15:35
Thdriehoek800
Álvarez kan op het middenveld een belangrijke rol spelen. © Pro Shots

We hoeven niemand te vertellen dat Ajax de laatste duels onstabiel oogt, met name op het verdedigende vlak. De ploeg krijgt plots veel meer tegendoelpunten om de oren dan voor de winterstop. Toeval of niet, de ellende begon zo ongeveer toen er een paar defensieve pionnen wegvielen.

Is het de gewijzigde defensie, een andere doelman, pech of een combinatie van dat alles? Daarop ging Ten Hag in aanloop naar het thuisduel met Benfica in. De trainer gelooft niet dat de schuld volledig bij de roulerende verdediging ligt. “Er zijn ook nog acht andere spelers die een rol spelen,” zo stelde Ten Hag. 

Toch steekt de oefenmeester niet onder stoelen of banken dat de centrale driehoek tussen Timber, Martínez en Álvarez zeer belangrijk is voor zijn team. “Het is een deel van het geheel, maar wel de as van onze ploeg. Ze zijn op elkaar ingespeeld en bezitten de kwaliteit om elkaar te versterken.”

Aanbevolen
Ajacieden trainen niet extra op pingels met oog op mogelijke penaltyreeks

We zagen de laatste tijd niet alleen in de verdediging verschillende poppetjes, want ook onder de lat is nogal wat veranderd. Waar Ajax lang rekende op de betrouwbaarheid van Remko Pasveer, daar moeten de spelers het opeens doen met Andre Onana. Of dat een groot verschil is? Volgens Ten Hag niet.   

“Daarin is niet veel veranderd,” zo antwoordt de coach op de vraag of de keeperswissel invloed heeft op de verdediging. “Andre coacht de spelers ook. Hij en Pasveer hebben verschillen, maar in het grote geheel zijn het dezelfde profielen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >