Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dapp’re Schrijver Wilkor-Jan interviewt superspits Haller!

De zeventienjarige Wilkor-Jan Top liep een dagje met ons mee tijdens Ajax - RKC (3-2). Met zijn winnende verslag van Benfica-uit scoorde hij een plek als Dapp’re Schrijver. Als klap op de vuurpijl mocht hij Sébastien Haller interviewen! Hieronder lees je hoe dat ging.

08 maart 2022 - 10:17
Haller 1200
Wilkor-Jan start zijn journalistieke loopbaan met dit interview! © Ajax Jonge Schare

Door Wilkor-Jan Top

“Dan was dit de persconferentie,” klinkt de stem van Ajax’ persvoorlichter Miel Brinkhuis. Ik weet wat dit betekent en schuif mijn stoel langzaam naar achteren. Samen met Floris van Ajax Life loop ik naar een plek in de perskamer. Daar sta ik, met mijn telefoon in de handen, naast de superspits van Ajax.

Zenuwachtig ontgrendel ik mijn telefoon en druk op het rode knopje. De secondes beginnen te lopen. Het is nu echt tijd om het interview te beginnen.

In mijn beste Engels start ik het gesprek. Als snel merk ik dat Sébastien er heel leuk op inspeelt. Hij doet zelfs zijn best om me op mijn gemak te stellen. Ik start met de eerste vraag.

Hoe zou u de wedstrijd van vandaag willen beschrijven?
“Ik kijk erop terug met gemengde gevoelens. We maakten in de eerste helft twee doelpunten. Het was frustrerend dat er na rust twee tegengoals vielen, maar uiteindelijk maakten we de winnende treffer dankzij de rake strafschop van Dusan. Daarnaast hebben we drie punten, dus dat is fijn.”

Op mijn vraag wat hij beter had kunnen doen tegen RKC, gaat Sébastien leuk in. Het was niet mijn beste vraag, want wat moet je beter doen als je als spits twee goals hebt gemaakt? Bij nader inzien had ik deze vraag niet moeten stellen, maar ja, dat is wijsheid achteraf. Haller: “Ik had nog een derde moeten maken. Jammer dat het geen hattrick werd.”

Aanbevolen
Zo beleeft Dapp’re Schrijver Wilkor-Jan Ajax - RKC!

Hoe kijkt u naar de volgende wedstrijd?
“We bereiden ons voor op de volgende wedstrijd zoals we dat op elke wedstrijd doen. Elk duel is belangrijk. We moeten de koppositie proberen te behouden en onze doelen bereiken”.

Houdt u van Nederland?
“Ja, natuurlijk. Het land is niet heel erg groot, de mensen zijn hier heel open en erg vriendelijk. Daardoor heb je het idee hebt dat je elkaar allemaal kent. Het voelt als een grote familie.”

Wat is uw persoonlijke doel dit seizoen?
“Mijn doel is om topscorer te worden, de competitie te winnen, de KNVB-beker te pakken en de Champions league te winnen.”

Pak alles?
“Pak alles, haha!” 

Ik bedank Haller voor zijn tijd en realiseer me amper wat er zojuist allemaal is gebeurd. Nu, een ruime dag later, komt het besef dat ik naast Haller heb gestaan. Dit is een ervaring die ik niet snel meer zal vergeten.

Bedankt Ajax Life en Haller voor deze geweldige ervaring!

Wil je ook meedoen aan prijsvragen en evenementen van Ajax Jonge Schare? Word dan snel lid!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >