Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vertonghen deelt horecatips met supporters in Lissabon

Het treffen tussen Ajax en Benfica is ook zeker een weerzien met Jan Vertonghen. De verdediger is bezig aan zijn laatste voetbaljaren en het leven in Lissabon bevalt hem prima. SANTOS magazine zocht hem op en dat leverde handige horecatips op voor Ajacieden in de Portugese hoofdstad.

23 februari 2022 - 07:42
Vertonghen 1200
Jan in de rol van Sierd, vinden we leuk! © Pro Shots

“Irmão aan de Costa da Caparica is een heerlijke strandtent,” deelt Vertonghen met de lezers, maar er is meer: “Nikkei een uitstekend sushirestaurant nabij de toren van Belem. In het centrum heb je nog het Peruviaanse restaurant A Cervicheria en grillrestaurant Praia no Parque. Voor de beste vis en het lekkerste bier ga je meer richting Cascais naar Eduardo dos Conquilhos, al 56 jaar een begrip. In het westen aan de Atlantische oceaan is Bar do Guincho een topper.”

Kijk, dat zijn handige tips van iemand die het kan weten. Vertonghen als een veredelde Sierd de Vos. Vinden we leuk!

Awaydays zijn ook… Stickerennnn! © Ajax Life
Aanbevolen
Groeten uit Lissabon 2.0!

De Belg heeft overigens nog meer tips om te doen in de stad: “Het grote Benficamuseum naast het stadion, met niet alleen ongelooflijk veel historische aandenkens aan het voetbal, maar ook van de volleybal-, zaalvoetbal- en hockeytak, en zelfs van de hele wereldgeschiedenis. Natuurlijk heel veel over Eusebio, de Benficalegende wiens standbeeld naast het stadion staat en die je ook op straattekeningen in de stad ziet.”

Veel Ajacieden kennen Sporting en Benfica, maar er is nóg een club in Lissabon. Vertonghen vertelt erover: “De derde club van de stad, Belenenses, ligt in Belem op een heel fotogenieke plek, met de rode brug op de achtergrond. In de stad pak je de oude tram in het oude, glooiende gedeelte en strijk je neer in de restaurants en fadobarretjes. Altijd en overal hangen daar grote tv’s met voetbal op.”

Wil je weten wat Vertonghen nog meer deelde met SANTOS? Check dan hier het volledige interview.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >