Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber: ‘We waren niet bang dat het mis zou gaan’

Een mentaliteitsprobleem. Daarover sprak Jurriën Timber nadat Ajax in de eerste seizoenshelft meermaals punten liet liggen tegen op papier kleine tegenstanders. De centrale verdediger merkt echter dat na de winterstop een knop is omgegaan.

Door Jordy Haak
20 februari 2022 - 10:12
Timber Willem II 1200
Timber en zijn ploeggenoten voelden dat het doelpunt zou komen. © AFC Ajax

Vijf keer eerder slaagde Ajax er dit eredivisieseizoen niet in om voor rust een doelpunt te produceren. Dat leidde vervolgens steevast tot puntenverlies. Het voelde dan ook als een slecht voorteken, toen de Amsterdammers in Tilburg met de brilstand op het scorebord de kleedkamers opzochten.

En toch, zo benadrukt Timber, hield iedereen in de Amsterdamse kleedkamer volop vertrouwen in een goed resultaat. “We waren niet bang dat het mis zou gaan. Het gevoel was ditmaal anders,” vertelt hij. “Eerder dit seizoen werden we bij een 0-0-ruststand wel eens onrustig, omdat we wisten dat het lastig kon worden. Maar de mentaliteit voelde anders vandaag.”

De twintigjarige verdediger was een van de spelers die afgelopen jaar na onnodig puntenverlies sprak over een gebrek aan mentaliteit. “Er is wel iets veranderd,” bevestigt de matchwinnaar na de belangrijke 0-1-zege op Willem II. “We beseffen dat iedere wedstrijd een finale is en gaan met die instelling alle duels aan. Ook na die afgekeurde goal van Tadic bleven we elkaar oppeppen en zeiden dat het doelpunt nog wel zou komen. Je ziet dat het nu resultaat oplevert.”

Aanbevolen
Ten Hag over hevige concurrentiestrijd: ‘Iedereen moet zijn rol accepteren’

En dat terwijl de omstandigheden verre van ideaal waren in het Koning Willem II Stadion. “Soms heb je van die wedstrijden in een seizoen. Het weer zat niet mee, het veld was superglad en dan scoor je ook nog eens lange tijd niet. Dan wordt het lastig en moet je erin blijven geloven,” beseft Timber, die uiteindelijk zelf de ban brak.

“Met welk lichaamsdeel ik die goal maakte? Iedereen stelt mij die vraag, haha. De bal viel net wat vervelend bij de tweede paal, waardoor ik niet goed wist hoe ik hem moest raken. Uiteindelijk heb ik mijn buik ertegenaan gezet en viel hij binnen. Mijn buikspieren om precies te zijn,” voegt de doelpuntenmaker er met een knipoog aan toe.

“Het geeft een goed gevoel dat we de drie punten naar ons toe hebben getrokken. Dat zegt iets over hoe we er nu in zitten en je geeft daarmee een signaal af aan de concurrentie. Voor de winterstop verspeelden we toch een paar keer punten tegen dit soort clubs, maar als je kampioen wilt worden, is het juist belangrijk deze wedstrijden te winnen.”

Dat Ajax wederom de nul hield, voelt al bijna niet meer als een verrassing. Het maakt de prestatie echter niet minder knap. “Als team staan we heel stabiel en geven weinig weg. Iedereen is daarin heel belangrijk. Lisandro Martínez en ik zijn de laatste mannen, dus voor ons is het extra lekker. We spelen nu een jaar samen en de communicatie gaat alleen maar beter. We proberen dat vol te houden en zien het als een uitdaging om alleen maar beter te worden,” besluit Timber.

Aanbevolen
Ten Hag nuchter over eredivisierecord: ‘Titels, daar gaat het ons om’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >