Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag nuchter over eredivisierecord: ‘Titels, daar gaat het ons om’

De mouwen opstropen, strijden en winnen. Dat is lekker! Ajax speelde in de afgelopen weken menig tegenstander compleet overhoop, maar de ploeg van Erik ten Hag liet op bezoek bij Willem II (0-1) zien ook op karakter te kunnen winnen. Tot tevredenheid van de trainer.

Door Jordy Haak
19 februari 2022 - 22:01
Ten Hag Willem II 1200
Ten Hag is trots op de mentaliteit van zijn ploeg. © Pro Shots

“Wat fijn hè, dat er weer volop publiek in het stadion zit?” is de eerste opmerking van Ten Hag in de perskamer van het Koning Willem II Stadion. We kunnen hem daar alleen maar voor de volle honderd procent gelijk in geven. Ten Hag genoot van de entourage, maar ook van de strijd binnen de lijnen. Hij geeft beide ploegen daarvoor een compliment, maar is vooral trots op zijn spelers.

“Wij zijn er tot het einde in blijven geloven. Het was een moeilijk bespeelbaar veld. We moesten geduld bewaren en teleurstellingen overwinnen, maar hebben uiteindelijk meer dan verdiend de winst gepakt. Dat is een opsteker. Met de mentaliteit in de ploeg zit het goed. Nu moeten we die spirit verder uitbouwen.”

Aanbevolen
Timber verlost Ajax op bezoek bij Willem II en dit valt ons op!

Ten Hag leek langs de lijn soms geïrriteerd, maar hij benadrukt dat dit niet richting zijn spelers was. “Ik was vooral boos over het tijdrekken, dat vanaf de eerste minuut gebeurde. Willem II werd daarvoor beloond. Daar zat mijn ergernis. Het spel heeft in totaal zeker tien minuten stilgelegen. Daarvoor is voetbal niet bedoeld. We hadden het net over de supporters op de tribune, die willen de bal in het veld zien.”

Met de overwinning op Willem II heeft Ajax een nieuw eredivisierecord te pakken. De Amsterdammers zijn nu 26 uitwedstrijden op rij ongeslagen. Daarmee wordt het eigen record uit 1994/1995 – destijds onder Louis van Gaal – verbroken. Wat Ten Hag van die statistiek vindt?

“Dat is natuurlijk mooi. Het bewijst dat we goed bezig zijn, maar uiteindelijk verdien je daar niks mee,” antwoordt hij op de vraag van Ajax Life. “Titels, daar gaat het ons om. We zijn weer een stapje dichterbij gekomen. Op naar de volgende, maar eerst hebben we iets anders te doen. We gaan immers naar Lissabon,” besluit de oefenmeester, die goede hoop heeft dat Nico Tagliafico er tegen Benfica weer bij is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >