Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber verlost Ajax op bezoek bij Willem II en dit valt ons op!

Ruim 3250 supporters hebben de koffers al klaar staan voor een toffe trip naar Lissabon, maar eerst moest zaterdagavond afgerekend worden met Willem II. Dat kostte in een zeiknat Tilburg pijn en moeite, maar Jurriën Timber bracht verlossing (0-1). Dit viel ons op.

Door Jordy Haak
19 februari 2022 - 20:40
Timber Scoort 1200
Timber doet het! © Pro Shots

Bar en boos in Tilburg
Storm Eunice mocht dan zijn gaan liggen, in Tilburg was het ook zaterdag oer-Hollands snertweer. De hemelpoorten stonden wagenwijd open en de gure wind maakte het zo koud dat we hoopten dat Antony in de rust niet spontaan een transferverzoek zou indienen. Bij de technische staf sneuvelde de ene na de andere paraplu en buienradar was in de eerste helft de meest gebruikte app in het Brabantse.

Kortom, het was bar en boos. Waar we het wel warm van kregen? Dat de tribunes ramvol zaten! Oké, we spotten her en der een leeg stoeltje, maar op papier was het Koning Willem II Stadion volledig uitverkocht. De orkaan aan geluid die dit met zich meebracht, hebben we lang gemist. Eindelijk voelde een voetbalwedstrijd weer écht als een voetbalwedstrijd.

Al kwam dat in de eerste helft vooral door de entourage op de tribunes en een stuk minder door de ontwikkelingen binnen de lijnen. Erik ten Hag koos ervoor om met dezelfde elf namen te starten als in de voorgaande wedstrijden, maar zijn ploeg draaide niet als de geoliede machine van de voorgaande weken. Pas in het laatste kwartier voor rust zagen we enkele noemenswaardige kansen van Antony, Sébastien Haller en Jurriën Timber. 

Teennagel van Antony zit in de weg
Op de tribune dwaalden onze gedachten soms al stiekem af naar Lissabon, waar we toch hopen op aangenamere temperaturen dan in Tilburg. Een heerlijke Champions Leaguewedstrijd in het vooruitzicht is fijn, maar de focus bij de spelers moest toch echt op het hier en nu. De vijf voorgaande keren dat Ajax dit seizoen in de eerste helft niet trefzeker was, leverden immers steevast puntenverlies op. 

Dusan Tadic dacht met een geplaatste schuiver de ban te breken, maar het doelpunt van de aanvoerder werd geannuleerd omdat Antony daarvoor een teennagel buitenspel stond. Afijn, Ajax wist nu hoe het net te vinden en zocht ook steeds nadrukkelijker het vijandelijk doel.

Het was echter lang de avond van ‘net niet’. Davy Klaassen schoof de bal in kansrijke positie net naast en de voor hem ingevallen Danilo vond de paal op zijn weg. Die momenten werkten voor het fanatieke thuispubliek als brandstof, maar gelukkig bleek Ajax in staat de defensieve muur alsnog te kraken.

Alsnog feest in uitvak
De sterk spelende Timber werkte de bal uit een voorzet van Antony binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee drie heel zwaar bevochten punten. Het doelpunt leek een beetje op dat van Tadic in Dortmund. Ook een botsing tussen doelpuntenmaker en paal. Hoe dan ook, er was eindelijk reden tot juichen in het goedgevulde uitvak. Eindelijk mochten we er weer met z'n allen op uit, maar dat is toch fijner met een driepunter als resultaat.

Met de overwinning op Willem II heeft Ajax een nieuw eredivisierecord te pakken. De Amsterdammers bleven in Tilburg voor de 26ste uitwedstrijd op rij ongeslagen en verbreken daarmee het eigen record uit 1994/1995. Groots was het allemaal niet, maar de punten voelen verdraaid fijn. Op naar Lissabon!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >