Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blij met onverstoorbaar Ajax: ‘Heel veel energie in de ploeg’

In een week waarin het bijzonder onrustig is rondom Ajax, toonden de Ajacieden zich in het veld onverstoorbaar. Vitesse werd in de kwartfinale van de KNVB-beker op zeer overtuigende wijze verslagen (5-0) en dat stemt Erik ten Hag tevreden.

10 februari 2022 - 09:34
Ten Hag Blij 1200
Ten Hag ziet dat Antony alsmaar beter wordt. © Pro Shots

“Er zat zoveel energie in de ploeg. Dit is wat je graag wil zien en ik hoop dat we dit kunnen continueren,” reageert de oefenmeester voor de camera van ESPN. “Het spel was uitstekend. Ik denk dat de spelers hebben genoten. De trainer heeft dat zeker en dat geldt ongetwijfeld ook voor de supporters. We waren ontzettend scherp, stonden goed in de restverdediging en zaten er bij balverlies direct weer bovenop.”

Ajax is nog altijd actief op drie fronten en alle spelers wekken de indruk dat ze er ontzettend graag bij willen zijn. Of het nu om basiskrachten gaat, of jongens die als invaller binnen de lijnen kwamen. Het spelplezier spat eraf. “Dat is natuurlijk mooi om te zien,” beaamt Ten Hag. “Het geeft energie aan de hele ploeg. We hebben iedereen nodig en hopen zo lang mogelijk om alle prijzen te spelen. De jongens moeten er ook intern voor strijden, want het ligt dicht bij elkaar.”

Dat maakt de keuzes die de trainer moet maken overigens niet makkelijker. Een speler als Nico Tagliafico krijgt immers niet zoveel speeltijd als hij zelf hoopt. “Menselijk gezien is dat lastig,” erkent Ten Hag. “Maar ik moet aan de belangen van het team denken en de beste ploeg opstellen. Dat kan ik per wedstrijd bekijken.”

Aanbevolen
Vrolijke Berghuis geniet zolang hij de bal maar ‘lekker vaak kan raken’

Hoewel de hoofdcoach enthousiast is over de prestatie van de hele ploeg, wordt de flitsend spelende Antony in het bijzonder genoemd. “Hoe meer druk erop staat en hoe groter de uitdaging is, hoe beter hij wordt. Hij heeft rendement en het is hem om het winnen te doen. Je kunt zien waar hij vandaan komt. Hij moest overleven en het voetbal is zijn redding. Dat zie je terug op het veld.”

Ten Hag weet dat de acties van de Braziliaan nauwelijks te verdedigen zijn. “Dat is moeilijk, hoor. Als Antony op je af komt... Hij heeft zo’n korte balvoering en kan zo laat van richting veranderen. Bovendien is hij niet alleen sterk binnendoor, hij kan ook buitenom.”

De oefenmeester was na afloop van het treffen met Heracles al lovend over Steven Berghuis en zag dat de zomeraanwinst ook tegen Vitesse weer ijzersterk voor de dag kwam. “Absoluut, hij was wederom geweldig. Zeker in driehoek met Blind en Tadic. Zij hebben gevoel met elkaar. Dat zie je ook op de trainingen. Dus toen Ryan Gravenberch weg viel, was het voor mij een abc’tje.”

Al met al genoot Ten Hag ervan dat zijn ploeg in een roerige week een uitstekende wedstrijd op de mat legde. De gevoelige kwestie rond Overmars werd voor even naar de achtergrond verdreven. “De focus moest op het voetbal worden gelegd, even weg uit de randzaken. De situatie heeft ons allemaal diep geraakt, maar gelukkig hebben we de energie gevonden om tegen Vitesse te knallen. Dat laat nogmaals zien dat deze groep onverstoorbaar is.”

Aanbevolen
Ten Hag diep geraakt door situatie rond Overmars: ‘Ik ben verbijsterd’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >