Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag diep geraakt door situatie rond Overmars: ‘Ik ben verbijsterd’

Hoe fraai en flitsend de overwinning op Vitesse (5-0) ook was, na het laatste fluitsignaal ging het bijna alleen maar over het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars. Erik ten Hag stelt diep geraakt te zijn door de kwestie.

Door Jordy Haak
10 februari 2022 - 08:04
TH Overmars 1200
Ten Hag is verbijsterd door het nieuws over Overmars. © Pro Shots

“Ik heb het zaterdagavond van Marc zelf gehoord,” vertelt de trainer. “Hij was logischerwijs zeer aangeslagen en het nieuws heeft ook mij verbijsterd. Op de eerste plaats is dit natuurlijk een ramp voor de vrouwen waar het om gaat, maar ook voor de andere gedupeerden. Dat raakt je diep.”

Ten Hag heeft nog veel vragen over wat er precies is gebeurd. “Natuurlijk, want wij kennen niet alle feiten. Die krijgen we ook niet te horen, want dat is privacy. Ik ben totaal verrast. Het nieuws heeft mij overvallen. Daarom is het moeilijk om nu conclusies te trekken, want wij kennen de details niet.”

Op de vraag of de aantijgingen richting Overmars typerend zijn voor het voetbalwereldje antwoordt Ten Hag ontkennend. “Ik vind niet dat je een etiket op de cultuur in de hele voetbalwereld kan plakken vanwege één zaak. Dat gaat veel te ver. Vandaag is er een kamerlid (PvdA’er Gijs van Dijk red.) opgestapt vanwege eenzelfde soort zaak. Het is een maatschappelijk iets en de voetballerij is een spiegel van de maatschappij.”

Aanbevolen
Ajax speelt Vitesse ondersteboven en dit valt op

Wel kan de oefenmeester beamen dat het nieuws over Overmars ook bij zijn selectie hard is aangekomen. “De spelers zijn geraakt. Uiteraard was dit maandag hét thema op de club. We hebben gesproken met de hele spelersgroep, uitleg gegeven en die jongens de ruimte gegeven om te reageren en vragen te stellen. Dat heb ik niet alleen gedaan, ook Edwin van der Sar is daarbij geweest.”

Dat de algemeen directeur niet als eerste bij de media verscheen, vindt Ten Hag niet zo vreemd. “Dat heeft te maken met de contracten met de zendgemachtigden. Edwin gaat ongetwijfeld nog iets over de situatie zeggen, maar de termijn was erg kort. Het nieuws is nog heel vers en dan komen de trainers dus als eerste aan het woord.”

Of het vertrek van Overmars invloed heeft op de toekomst van Ten Hag bij Ajax, durft laatstgenoemde nog niet te zeggen. “Ik vind het ook totaal ongepast om daar nu al over na te denken. Het gaat niet om mij. We moeten deze zaak laten landen en verwerken. Over een tijdje gaan we dan wel kijken naar de consequenties daarvan. De hele situatie heeft mij emotioneel geraakt en we hadden een bekerwedstrijd te spelen. Het was mijn job om de ploeg daarop voor te bereiden.”

Dat laatste is uitstekend gelukt. Ajax liet geen spaan heel van Vitesse en drong simpel door tot de halve finale van de KNVB-beker. “De groep heeft zich heel goed los gemaakt van alles wat er speelde en de juiste focus gevonden. Ik heb ervan genoten hoe de ploeg heeft gespeeld, met zoveel concentratie en energie. Het was een genot om naar te kijken,” besluit Ten Hag.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >