Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt Vitesse ondersteboven en dit valt op

Ondanks een bijzonder onrustige week blijft Ajax op het veld uitstekend presteren. De ploeg van trainer Erik ten Hag liet Vitesse met een wervelend optreden totaal kansloos en is daarmee doorgedrongen tot de halve finale van de KNVB-beker. Dit viel ons op bij de 5-0-zege!

Door Jordy Haak
09 februari 2022 - 20:48
Antony Salto 1200
Antony kan niet alleen goed voetballen, maar ook goed juichen! © Pro Shots

Flitsend Ajax in roerige week
Er zijn wel eens fijnere weken geweest om Ajacied te zijn. De gebeurtenissen rondom Marc Overmars zorgen voor buikpijn en doen bijna vergeten dat er ook nog wordt gevoetbald. In aanloop naar het duel met Vitesse ging het bijna nergens anders over en Ten Hag mocht als hoofdtrainer voor de draaiende camera van ESPN de kastanjes uit het vuur halen.

Dat deed de hoofdcoach overigens bijzonder respectvol. Ten Hag sprak over een rampzalige situatie, toonde medeleven naar de betrokken vrouwen en gaf aan dat iedereen het op zijn eigen manier verwerkt. Hoe gek het ook aanvoelt, moest de focus daarna toch worden verlegd naar de wedstrijd tegen Vitesse en dan is het fijn om te constateren dat de Ajacieden op het veld buitengewoon goed voor de dag kwamen.

Circus Antony
Antony had het ouderwets op de heupen en trakteerde de aanwezige supporters op onvervalst ‘sambavoetbal’. We zagen gepolijste aannames, flitsende dribbels en een onvervalste panna. De Braziliaan schoot Ajax bovendien na zeventien minuten op een 1-0-voorsprong en perste er bij het juichen een achterwaartse salto uit. Een prima staaltje acrobatiek van Circus Antony.

Het leek wel alsof Ajax in deze roerige week in ieder geval voor even een glimlach op het gezicht wilde toveren bij iedereen die de club een warm hart toedraagt. Het tempo lag hoog, de combinaties waren oogstrelend en ook de tweede Amsterdamse treffer was om van te smullen. Met goed voorwerk van Jurriën Timber en Davy Klaassen, alvorens Sébastien Haller de trekker overhaalde. De mannen van Ten Hag speelden precies het voetbal zoals we het zo graag zien.

De aanwezige supporters in de Johan Cruijff Arena hadden het sowieso goed naar hun zin, getuige het applaus dat met grote regelmaat van de tribunes kletterde. De warmlopende Nico Tagliafico werd misschien wel het hardst van iedereen toegezongen en met spandoeken maakten de fans ook duidelijk dat zij de stadions het liefst zo snel mogelijk weer vol zien lopen.

Haller is een échte spits
Voor wie nog twijfelde of Haller tijdens de Afrika Cup zijn neusje voor de goal heeft behouden, hebben we goed nieuws. Het antwoord op die vraag is een volmondig ‘ja’. De spits had in de tweede helft minder dan een minuut nodig om zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Da’s toch wel erg lekker, nu Brian Brobbey door een blessure is weggevallen.

Tadic liet vervolgens even zien hoe je een vrije trap met precisie in de kruising schiet, waardoor het na vijftig minuten voetballen al 4-0 stond. Dat lees je goed: 4-0. We hebben de mannen van Ten Hag dit seizoen mindere wedstrijden zien spelen.

Slotakkoord
Iedereen had er zin in. Dus ook Tagliafico, die vlak na de vierde Amsterdamse treffer binnen de lijnen kwam. De entree van de geliefde Argentijn is inmiddels een momentje op zich geworden. Het ‘Nicooo, Nicooo, Nicooo’ doet denken aan de manier waarop Lionel Messi in Barcelona werd aanbeden.

En wat betreft het flitsende voetbal? Daar konden we ook in de slotfase nog volop van genieten. Antony tekende met een heerlijk schot voor het vijfde doelpunt van de avond, waarmee ook gelijk de eindstand op het scorebord werd gezet.

In de halve finale speelt Ajax voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd in het bekertoernooi. Daarin is AZ, Go Ahead Eagles of NEC de tegenstander.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >