Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vrolijke Berghuis geniet zolang hij de bal maar ‘lekker vaak kan raken’

Het plezier spatte er bij de Ajacieden vanaf tegen Vitesse (5-0). De kwartfinale van de KNVB-beker werd nooit spannend, maar als supporter van Ajax likte je de vingers regelmatig af. Een van de smaakmakers was Steven Berghuis, die wederom genoot van zijn rol als linkermiddenvelder.

10 februari 2022 - 09:18
Berghuis 1200
Berghuis heeft het dik naar zijn zin bij Ajax. © Pro Shots

Berghuis is in Amsterdam weer een blije voetballer. De frustraties die hem ook wel kenmerkten in Rotterdam, zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Hij dolt continu met Antony, voetbalt met groot plezier en is er als de kippen bij om mee te juichen bij een doelpunt. Op het veld zien we een speler die heerlijk in zijn vel steekt. Die vrolijkheid ontwaren we overigens bij het hele team, want de ploeg nam pas laat in het duel iets van gas terug.

Ryan Gravenberch was wegens een coronabesmetting wederom afwezig en dus nam Berghuis, net als thuis tegen Heracles, diens positie over als linkermiddenvelder. Een rol die hem goed past en die hij als jeugdspeler regelmatig bekleedde. Net als op zondag kreeg hij de complimenten van Erik ten Hag, die al langer met het idee speelde om Berghuis op die plek neer te zetten. De driehoek met Berghuis, Tadic en Blind was een genot om naar te kijken.

Berghuis stond na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse met een blij hoofd voor de draaiende camera van ESPN: “Zolang ik maar veel aan de bal kom en de bal vaak raak. Ik voel me er heel prettig bij als ik het spel naar me toe kan trekken. Vooral in de eerste helft kwam ik lekker in dat ritme. Dat brengt mooie variaties en dynamiek in het spel.”

Aanbevolen
Blind is na roerige week trots op ‘mentaal sterke ploeg’

Ten Hag vertelde zondag dat hij Berghuis als ‘jong mannetje’ al bezig zag als linkermiddenvelder, dus voor de trainer was de optelsom snel gemaakt toen Gravenberch wegviel. Dat zijn nieuwe rol hem past, was voor Berghuis ook niet verbazingwekkend. “Natuurlijk is het aanpassen, maar in de jeugd speelde ik altijd linkshalf. Dat komt nu wel een beetje terug. Natuurlijk moet het dan goed vallen. Daarin worden we goed geholpen door de trainers.”

Daar gaat volgens Berghuis veel informatie aan vooraf, maar goede spelers verstaan elkaar. Zo veel is duidelijk. Het levert Ten Hag wellicht een luxeprobleem op richting zondag, want de ploeg speelde twee prima wedstrijden in de huidige samenstelling. Gravenberch sluit donderdag wel gewoon weer aan bij de selectie van Ajax. Volgens Berghuis is Gravenberch zijn verplichte quarantaine helemaal zat. De middenvelder testte positief op corona, maar heeft verder nergens last van.

De negentienjarige middenvelder is er zondag tegen FC Twente naar alle verwachting gewoon weer bij. Natuurlijk kreeg Berghuis de vraag hoe Ten Hag dit luxeprobleem nu moet oplossen. “Ryan kan ook wel aardig ballen, toch? We hebben hem ook nodig.” Berghuis zegt het met gevoel voor understatement en met een grote lach op het gezicht.

We zien een speler die heel blij is om onderdeel uit te maken van dit Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >