Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind is na roerige week trots op ‘mentaal sterke ploeg’

De gebeurtenissen rondom Marc Overmars doen bijna vergeten dat er ook nog werd gevoetbald. Toch gingen de stadionlampen woensdagavond ‘gewoon’ aan. Ajax versloeg Vitesse (5-0) en plaatse zich voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Daley Blind is trots op de mentale weerbaarheid van zijn ploeg.

10 februari 2022 - 09:09
Blindovermars800
Blind weet dat Ajax de afgelopen jaren wel meer heeft overwonnen. © Pro Shots

“Ik kreeg het nieuws net als iedereen op zondagavond mee. Het was al laat, maar ik sliep nog niet,” vertelt Blind na afloop van Vitesse-thuis onder meer aan Ajax Life. “Ongeloof is het eerste wat naar boven schiet. Het komt uit het niets. Je weet eigenlijk niet zo goed wat je moet denken.”

Blind reed de volgende ochtend naar de club, wetende dat de gebeurtenissen waarschijnlijk het gesprek van de dag zouden vormen. “Je hebt het er onderling wel over, maar wij hebben de details ook niet. Het is goed dat er als team over wordt gesproken. Wat er precies is gezegd? Dat blijft intern, maar je kunt het grotendeels zelf wel invullen.”

Aanbevolen
Ten Hag diep geraakt door situatie rond Overmars: ‘Ik ben verbijsterd’

De focus van de selectie moest na het nieuws rond Overmars al snel op het bekerduel met Vitesse. De voetbalkalender houdt immers geen rekening met de problemen op de werkvloer bij Ajax, hoe gek het ook aanvoelt om middenin deze roerige week te spelen. Of het dan juist fijn is om even te voetballen?

“Om te beginnen is dat ook onze taak,” stelt Blind. “Wij weten waar we mee bezig zijn, willen prijzen winnen en doen nog mee op alle vlakken. Er is geen tijd om stil te zitten en we willen elkaar scherp houden. Iedereen binnen de club is vol ongeloof, maar gelukkig heeft het niet te veel impact gehad op de wedstrijd.” 

In dat laatste kunnen we Blind geen ongelijk geven. Ajax speelde een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen, met een overtuigende 5-0-bekerzege en een halve finaleplek als resultaat. “Ik ben er trots op dat we zo’n mentaal sterke ploeg hebben. We hebben de afgelopen jaren wel meer overwonnen.”

Aanbevolen
Ajax speelt Vitesse ondersteboven en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >