Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic strijdbaar: ‘We moeten het in Amsterdam afmaken’

Dusan Tadic schoot Ajax in Lissabon op fraaie wijze op voorsprong, maar hij verscheen uiteindelijk met een chagrijnig gezicht op de persconferentie in Estádio da Luz. Onze aanvoerder is een winnaar en dan voelt een 2-2-gelijkspel niet goed.

Door Jordy Haak
24 februari 2022 - 09:52
Tadic Strijdbaar 1200
Juichen, precies dat hoopt Tadic tijdens de return te kunnen doen. © Pro Shots

“Natuurlijk ben ik boos. Ik ben altijd boos als Ajax niet wint. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Benfica had immers al twintig wedstrijden in de knock-outfase niet verloren,” stelde Serviër, die vooral baalde van het grote verschil tussen de eerste en tweede helft.

“Ik denk dat we het in de eerste helft aardig deden, maar na rust lag het baltempo niet hoog genoeg. Bovendien moeten we beter aanvoelen wanneer we onze posities moeten houden. Het was niet goed in de tweede helft en het was moeilijk om de rust terug te krijgen in de ploeg. We hebben lang niet in volle stadions gespeeld. Alles is dan anders en dat maakte het lastiger coachen. Het is belangrijk om rust in ons hoofd te hebben.”

Aanbevolen
Mazraoui: ‘Het was counter op counter op counter op counter’

Tadic is het met zijn trainer eens dat het er bij de 2-2 niet goed uitzag. “Dat was inderdaad naïef, want we weten dat de omschakeling het wapen van Benfica is. Dan mag dit niet gebeuren. Zeker Europees is het belangrijk om je positie te houden.”

Het veld in Estádio da Luz vormt voor Tadic een vruchtbare bodem. De maker van de 0-1 was bij de vorige ontmoeting tussen Benfica en Ajax in 2018 ook al trefzeker en liet in het shirt van Servië eveneens het net bollen. Dat kan hem op dit moment echter gestolen worden. “Ik heb hier al vier keer gescoord, maar dat is voor mij niet belangrijk. Het gaat om het resultaat.”

Dat was dus niet zoals gewenst, maar Tadic toonde zich direct strijdbaar. “Wij moeten naar de kwartfinale. Dat is ons doel en wij zijn de betere ploeg. Tijdens de return moeten we goed voor de dag komen. We moeten het in Amsterdam afmaken.”

Aanbevolen
Ten Hag ziet perspectief ondanks naïeve tegengoal

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >