Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui: ‘Het was counter op counter op counter op counter’

Ben jij al bijgekomen van Benfica - Ajax? Wat een tempo! Een geweldig gevecht eindigde in 2-2 en de Ajacieden kunnen over drie weken nog volop aan de bak in de eigen Johan Cruijff Arena. Noussair Mazraoui beschreef het duel in Estádio da Luz als ‘superintens’.

24 februari 2022 - 09:18
Mazraoui 1200
Mazraoui was weer dichtbij een heldenrol tegen Benfica. © Pro Shots

Het was soms naar adem happen in Lissabon, want 22 spelers joegen elkaar op en de omschakelingen volgden elkaar in rap tempo op. Je kwam ogen tekort in een confrontatie waarbij Ajax af en toe behoorlijk open huis hield. “Het was superintens,” beaamde Mazraoui na het laatste fluitsignaal voor de camera van het eigen clubkanaal.

“Het spel vloog op en neer, met veel sprintwerk. Het was echt een hele zware wedstrijd. We kregen veel ruimte in de omschakeling, maar daarmee maakten we het onszelf ook lastig. Als je de counter verkeerd uitspeelt, dan kunnen zij meteen tegencounteren. Daarom was de wedstrijd ook zo intens. Het was counter op counter en dan weer counter op counter op counter. De rust was er niet.”

Ook de 2-2 viel uit zo’n omschakelmoment, waarbij het hele veld nog moest worden overgestoken. “Remko Pasveer pakt ‘m in eerste instantie goed, maar in de rebound waren zij scherper en sneller,” aldus Mazraoui, die bijna zelf nog het net vond. Als die bal er toch eens was ingegaan… Het stond op dat moment immers 1-2.

“Ik baalde enorm, maar de keeper pakte die bal goed. Ik scoorde al eens eerder zo. Lisandro Martínez weet inmiddels dat ik ga rennen als hij de bal vrij heeft. Dan moet die bal komen. Dat deed hij ook nu fantastisch. Ik moest aannemen en heel snel handelen, want ik kwam meteen onder druk te staan. Voor mijn gevoel schoot ik nog goed, maar de keeper had ‘m goed.”

Aanbevolen
Ajax geeft voorsprong tegen Benfica tweemaal uit handen en dit viel op

Het had voor Mazraoui wederom een heel belangrijke treffer tegen Benfica geweest, maar het paste net niet. Wel was de rechtsback verantwoordelijk voor de assist op de fraaie openingstreffer van Dusan Tadic.

“Ik zette druk op de linksback, die mij niet verwachtte. Ik pakte de bal af en speelde naar Antony. Hij tikte ‘m meteen terug op mij en Dusan stond vrij in de omschakeling. Eigenlijk precies zoals we vooraf hadden besproken. We wisten dat daar de ruimtes zouden ontstaan. Ik speelde die bal op Tadic en hij schoot ‘m heel goed binnen.”

Het samenspel tussen Mazraoui en Antony op rechts is veelbesproken, weet de Ajacied ook. “Onze tandem is wel bekend aan het worden. Iedereen kent onze kwaliteiten. De tegenstanders stellen zich daar ook op in. Wij proberen telkens weer met nieuwe methodes te komen en met nieuwe loopacties, om zo toch weer de ruimtes voor onszelf te creëren.”

“Met welk gevoel ik de bus instap richting hotel? Dat we thuis nog een klusje hebben te klaren.”

Aanbevolen
Ten Hag ziet perspectief ondanks naïeve tegengoal

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >