Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet perspectief ondanks naïeve tegengoal

Erik ten Hag noemt het 2-2-gelijkspel tegen Benfica een uitslag met perspectief, maar hij baalt van de naïeve wijze waarop de tweede tegengoal tot stand kwam. ‘Dat mag ons niet gebeuren.’

Door Jordy Haak
24 februari 2022 - 01:28
Ten Hag Benfica 1200
Ten Hag zag een intense wedstrijd met veel actie. © Pro Shots

De hoofdcoach houdt een tweeslachtig gevoel over aan het duel in Lissabon. “Dat komt vooral omdat er meer had ingezeten,” vertelt hij op de persconferentie in het Estádio da Luz. “Wij hadden nauwkeuriger en rustiger aan de bal moeten zijn. Op de momenten dat we dat wel waren, zag je immers dat er ruimtes ontstonden en dat het open kwam te liggen.”

Via Dusan Tadic en Sébastien Haller kwam Ajax tot tweemaal toe op voorsprong, maar even zo vaak zagen de Amsterdammers Benfica langszij komen. Het eigen doelpunt van Haller omschrijft Ten Hag als uiterst ongelukkig, maar over de 2-2 is hij een stuk kritischer.

“Dat doelpunt was een vorm van naïviteit, waar we lering uit moeten trekken. Het mag ons nooit gebeuren dat twee centrale verdedigers gelijktijdig in de aanval zijn. Op zo’n moment moet je de wedstrijd aanvoelen. We hebben daar genoeg ervaring voor in het veld. Natuurlijk lagen er kansen om de 1-3 te maken, maar je proefde dat Benfica nog een keer wilde aanzetten en dan weet je dat er ruimtes gaan ontstaan.”

Aanbevolen
Ajax geeft voorsprong tegen Benfica tweemaal uit handen en dit viel op

Terwijl Jurriën Timber in het vijandelijk zestienmetergebied onderuit ging, een strafschop claimde en bleef liggen, sloeg de thuisploeg in de omschakeling toe. Roman Yaremchuk reageerde alert, nadat Remko Pasveer de bal niet goed wist weg te werken. “Maar het lag niet alleen aan Timber. Het betrof meer spelers,” aldus Ten Hag, die op dat moment net Davy Klaassen en Nico Tagliafico wilde inbrengen.

“We hadden de wissels voorbereid en die jongens stonden al klaar. Dan is het zonde dat het net op dat moment mis gaat. Het klopt dat we wankelden, maar we hadden in diezelfde fase ook de 1-3 kunnen maken bij de kansen voor Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Dat waren mooie uitgespeelde kansen.”

Ten Hag spreekt over een intense wedstrijd. “Voor de supporters en televisiekijkers was het een mooie wedstrijd, met veel actie in beide zestienmetergebieden. Maar als coach wil je met je ploeg meer controle over het duel. Dat was ook mogelijk, maar dan hadden we de counters beter moeten verdedigen.”

Dit seizoen tellen uitgoals niet meer extra zwaar en dus weet Ajax dat het over drie weken vol aan de bak moet in de Johan Cruijff Arena. “Alles ligt nog open. Ik heb twee teams gezien die dicht bij elkaar liggen,” vervolgt Ten Hag. “Ik geloof dat we een goede uitgangspositie hebben, als we leren van de lessen uit deze wedstrijd. Ja, het had beter kunnen zijn, maar de uitslag biedt perspectief voor de return in Amsterdam.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >