Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax geeft voorsprong tegen Benfica tweemaal uit handen en dit viel op

Een zomers zonnetje en volle terrassen. Voor supporters viel er tijdens het tweede bezoek aan Lissabon dit seizoen weer genoeg te genieten, maar op het veld ging het een stuk moeizamer. Ajax verspeelde tot tweemaal toe een voorsprong tegen Benfica (2-2) en dit viel op.

Door Jordy Haak
23 februari 2022 - 22:56
Ajax Wint Niet 1200
Genoeg strijd in Lissabon, maar zonder het gewenste resultaat. © Pro Shots

Optimisme in het kwadraat
Of de huidige Champions League-campagne van Ajax een beetje indruk maakt in Europa? Die vraag werd in Lissabon al snel beantwoord. Op het al vroeg in de middag wit-rood-wit gekleurde plein Praça do Comércio werden Ajacieden met regelmaat aangeklampt door Benficasupporters. Met als belangrijkste strekking van die gesprekjes of de ploeg van Erik ten Hag het ’s avonds wel een beetje rustig aan kon doen. De 1-5 tegen stadsrivaal Sporting CP waren ze hier immers nog niet vergeten.

Een rondje voorspellingen onder de eigen aanhang leverde overigens ook louter ruime zeges op. Optimisme in het kwadraat. Maar hee, het is wel de achtste finale van de Champions League en in Estádio da Luz bleek het Europese treffen met Benfica heel wat moeizamer te verlopen dan de vlekkeloze poulefase. Al kunnen we stellen dat Ajax wel prima begon.

We zagen Antony al snel zijn tegenstander Julian Weigl poorten en het was Dusan Tadic die uit een prima voorzet van Noussair Mazroui de 0-1 tegen de touwen schoot. Hatsa! Een doelpunt dat uitstekend werd ontvangen door de 3250 Ajacieden in de nok van het stadion.

Eindelijk mochten we weer met z’n allen een Europese awayday beleven. Dat was fijn met het zonnetje en biertjes op het terras, maar een doelpunt maakte het allemaal nog net wat lekkerder. Ook elders op de tribunes zagen we plukjes supporters opveren. Mooie dingen, maar werd er niet te vroeg gejuicht? Het duurde immers slechts luttele minuten totdat het alweer gelijk stond.

Haller leert snel
Uitgerekend ‘onze eigen’ Jan Vertonghen zag de bal uit een harde voorzet via Sébastien Haller binnenvallen. Normaal is het altijd tof als de topscorer van de Champions League scoort, maar zo kennen we Seb niet. Afijn, gelukkig leerde hij snel. Haller is de beroerdste niet en dus herhaalde hij zijn kunstje drie minuten later gewoon aan de andere kant van het veld!

De manier waarop de spits de bal uit de rebound binnen werkte, was verdraaid knap te noemen. Daarom keken we allemaal verbaasd op toen hij vlak voor rust voor een nagenoeg leeg doel de bal juist naast mikte.

Ajax is het kwijt
‘Don’t worry, about a thing. Cause every little thing gonna be alright.’ We horen het graag vanaf de tribunes en het klonk extra fijn nu Ajax in het geliefde Marley-shirt over het veld dartelde. Maar de woorden misten dit keer hun uitwerking. Ajax, waar Ryan Gravenberch weer startte ten koste van Davy Klaassen, leek het volledig kwijt na rust. Benfica rook juist bloed.

Er werden op z'n Portugees wat schoppen uitgedeeld, maar er ontstonden ook serieuze kansen. Waarbij Ajax blij mocht zijn dat Darwin te laat kwam om uit de counter te scoren en Jurriën Timber nog net voor de doellijn kon opruimen. Toch waren het al voortekenen voor wat zou komen. Roman Yaremchuk sloeg een kwartier voor tijd namelijk wel toe, toen Remko Pasveer een afstandsschot niet naar de zijkant wist te verwerken.

Verrekte zonde. Feit is dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen en het verdraaid spannend gaat worden, wanneer Benfica op dinsdag 15 maart op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. We genoten van Lissabon en van een vol uitvak. Qua voetbal moeten we hopen dat het over drie weken beter gaat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >