Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars blikt terug op vertrek Neres en onderhandelingen Bergwijn

Het was voor Ajax een rustige Deadline Day. Op de laatste dag waarop transferzaken gedaan konden worden, bleef het rustig in de Johan Cruijff Arena. Directeur spelerszaken Marc Overmars blikt terug en vertelt waarom Steven Bergwijn niet is gepresenteerd als speler van Ajax.

01 februari 2022 - 19:06
Overmars 1200
Ajax trok de stekker uit de onderhandelingen met Spurs en Bergwijn. © AFC Ajax

“De transfermarkt wordt steeds gekker,” trapt Overmars met een grote glimlach af voor de draaiende camera van Ajax TV. De grote vraag die menig supporter bezighield, was toch of Bergwijn naar Ajax zou komen en tegen welke voorwaarden. De aanvaller kwam niet en ook daarover zijn de meningen onder Ajacieden verdeeld.

“Het is geen geheim dat we bezig zijn geweest om Bergwijn naar Ajax te halen, voor nu en voor de toekomst. Ook in verband met de blessure van Brian Brobbey. We wilden snelheid in de ploeg hebben. Dat heeft Brobbey, maar die valt dan weg met een blessure. Dat is dan enorm balen, zeker omdat-ie goed was begonnen.”

Bergwijn was ook zonder Brobbey in beeld, maar de blessure van laatstgenoemde was dus wel een extra reden door te willen pakken. “Maar je moet ook realistisch blijven,” kijkt Overmars terug. “Elke club heeft twee zware coronajaren achter de rug. Wij als directie vonden het in deze onzekere tijd uiteindelijk niet goed het hele financiële pakket in te zetten.”

Tagliafico en de Ajaxsupporters, dat is wederzijdse liefde. © Pro Shots
Aanbevolen
Gelukkig blijft dapp’re strijder Tagliafico nog wat langer Ajacied

Daarbij doelt Overmars niet louter op het transferbedrag, maar ook op de forse salariseisen van Bergwijn. Ook dat zijn dingen waar je binnen de huidige selectie rekening mee moet houden. Aan scheve gezichten heeft niemand iets. De eisen van kamp-Bergwijn waren Ajax ook simpelweg te gortig.

Overmars over de onderhandelingen met Tottenham Hotspur: “Normaal duw je door. Wij hebben geen problemen om te investeren in het voetbal. Geen enkel probleem. Zoals vorig jaar met Sébastien Haller. Dat was prima. Dan wil je het zo snel mogelijk afronden, maar nu is de tijd gewoon een beetje onzeker. Het wordt financieel steeds gekker. Je verwacht een beetje een realistische blik op dingen. Maar je ziet dat het qua contracten niet minder wordt.”

Waar Bergwijn niet kwam, daar vertrok David Neres deze winter wel bij Ajax. Dat maakt de spoeling op de vleugels voorin bij Ajax wel meteen een stuk dunner. Toch was het vertrek van de Braziliaan volgens Overmars voor beide partijen de beste optie.

“We kozen altijd voor het sportieve en hielden hem erbij. Nu is Antony hem heel snel voorbijgegaan. Gelukkig konden ze het van elkaar goed hebben dat ze werden gewisseld. Daardoor kon je het goed houden. Maar nu was wel het moment. Hij bracht ons sportief goede dingen. Denk aan de goal in Madrid, thuis tegen Juventus en andere belangrijke goals. Als de transfersom dan wat minder is, dan is dat maar zo.”

Check onze podcast over terugkeer naar stadion en de staat van de selectie!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >