Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Gelukkig blijft dapp’re strijder Tagliafico nog wat langer Ajacied

Nu de stofwolken zijn opgetrokken en de winterse transfermarkt is gesloten, weten we dat Nico Tagliafico ook het komende halfjaar het Ajaxshirt draagt. De Argentijn is vaker bankzitter dan hem lief is en toch kunnen we voldoende redenen opnoemen waarom we verdraaid blij zijn dat hij in Mokum blijft.

01 februari 2022 - 07:03
Nico Publiek 1200
Tagliafico en de Ajaxsupporters, dat is wederzijdse liefde. © Pro Shots

De naam van Tagliafico domineerde in de afgelopen weken de headlines van kranten en nieuwssites. Onze Argentijnse krijger moet dit seizoen in Amsterdam genoegen nemen met een reserverol en wil graag een nieuw avontuur aangaan. Er waren dan ook clubs voor hem in de markt.

Eén plus één is twee, zou je denken. Zeker omdat Ajax de verdediger eerder de toezegging deed te willen meewerken aan een mooie nieuwe stap in zijn carrière. Napoli, Olympique Marseille en zelfs FC Barcelona meldden zich bij Marc Overmars, maar Tagliafico had de pech dat al die clubs hem op huurbasis wilden halen. Een constructie waar Ajax niets aan heeft.

FC Barcelona waagde nog een poging door een spelersruil voor te stellen, maar feit is dat de clubs er niet uitkwamen. En dus traint Tagliafico ‘gewoon’ op de velden van De Toekomst. Hoewel we Nico een droomtransfer van harte gunnen, zijn we dolgelukkig dat hij in ieder geval tot de zomer blijft. Waarom? Hier wat redenen. 

Dubbele bezetting
Allereerst kijken we daarbij natuurlijk naar het sportieve aspect. De spoeling op de linksbackpositie is flinterdun. Daley Blind geniet daar momenteel de voorkeur, maar wat als hij wegvalt met een blessure of schorsing? Dan val je al snel terug op een jeugdspeler als Anass Salah-Eddine of moet je gaan schuiven met bijvoorbeeld Lisandro Martínez of Devyne Rensch.

Allemaal niet ideaal. Zeker in de weet dat Ajax in de Champions League nog het nodige geweld wacht. Dan is het bijzonder fijn om een strijder als Tagliafico in je selectie te hebben. Een pitbull, die altijd de volle honderd procent geeft. Er is een grote kans dat hij echt wel zijn minuten krijgt, zodra er ergens in het elftal met poppetjes moet worden geschoven.

Vanaf het moment dat stadionspeaker Rob van Rossum zijn naam door de speakers laat galmen, geeft het publiek nog net een paar procent extra.

Teamspeler
Erik ten Hag is bijzonder content met zijn linksback, al maakt hij weinig gebruik van hem. De hoofdtrainer gaf onlangs al aan alles in het werk te stellen om Tagliafico in Amsterdam te houden. Al moest hij er persoonlijk voor gaan liggen. Nico blijft een waardevolle kracht, die bovendien de echte topsportmentaliteit bezit.

Ondanks zijn huidige reserverol verschijnt hij volgens de trainer iedere dag vol energie op het trainingsveld en probeert hij het ongelijk van zijn coach te bewijzen. De teleurstelling weet hij op die momenten naar de achtergrond te verdrijven. Hij vraagt Ten Hag zelfs regelmatig hoe hij het team op een andere manier kan helpen.

Wederzijdse liefde
Mede daarom is Tagliafico zo geliefd. Sinds zijn komst in 2018 groeide hij uit tot een publiekslieveling. De haren strak gekamd, de borst vooruit en het shirt natuurlijk netjes in de broek. Zo kennen we Nico. Altijd elegant.

Hij vergeleek Ajax - Feyenoord al eens met de clash tussen Boca Juniors en River Plate. De Argentijn geniet van uitzinnige supporters. Ze houden hem scherp. Tagliafico en de Ajaxsupporters, dat is wederzijdse liefde. Het zou dan ook te veel pijn doen om na David Neres in dezelfde transferperiode nog zo’n publiekslieveling te zien vertrekken uit de Johan Cruijff Arena.

Tot slot draagt Tagliafico zelf ook altijd bij aan de sfeer in de Arena. Zelfs als hij niet speelt. Vanaf het moment dat stadionspeaker Rob van Rossum zijn naam door de speakers laat galmen, geeft het publiek nog net een paar procent extra. Hoe fijn is het om ook in de komende maanden nog te mogen genieten van Nicóóó Tagliaficóóó?!

Check onze podcast over terugkeer naar stadion en staat van selectie!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >