Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen rekent zich niet rijk nu PSV verder op achterstand is gezet

Davy Klaassen stond tegen Heracles achter de spits en was met een soort ‘Bruce Lee-actie’ verantwoordelijk voor de openingsgoal van Ajax. Hij zag zijn ploeg uiteindelijk met 3-0 winnen en vijf punten loskomen van PSV. Zichzelf rijk rekenen doet de middenvelder echter niet.

07 februari 2022 - 08:20
Klaassen 1200
Klaassen heeft zijn ploeg hier net op voorsprong gebracht. © De Brouwer

Ajax deed in de deels gevulde Johan Cruijff Arena wat het moest doen. De bezoekers uit Almelo hadden werkelijk geen schijn van kans. De Ajacieden waren op missie en boekten een simpele zege. Maar om het simpel te laten lijken, moet je hard werken. En precies dat gebeurde.

Volgens Klaassen is de noodzakelijkheid daarvan na PSV-uit (1-2) goed ingedaald. “We waren allemaal heel blij in Eindhoven, maar we hadden tegelijkertijd ook wel zoiets van: oké, dit is eigenlijk pas het begin. We staan nu pas weer bovenaan en nu moeten we echt laten zien dat we het kampioenschap waard zijn. Zo zaten we er als groep in.”

Aanbevolen
Overmars vertrekt per direct bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag

Dat was tegen Heracles in elk geval goed zichtbaar, al was de winst van AZ op bezoek in Eindhoven ook fijn. “Als PSV een dag eerder verliest, dan geeft dat ons richting Heracles-thuis een extra boost om weer drie puntjes uit te lopen,” stelt Klaassen lachend. “Van een achterstand op PSV naar vijf punten voor is lekker, maar we moeten echt scherp blijven,” waarschuwt de middenvelder. “Als we verslappen kan het ook zomaar weer de andere kant op gaan.”

We vroegen ons af of Klaassen zaterdagavond op de bank zat om PSV - AZ te kijken. Dat bleek niet het geval, al pakte hij de laatste minuten toch maar mee. “Ik kreeg op een gegeven moment berichten van vrienden dat AZ op voorsprong kwam bij PSV. Toen heb ik de tv nog wel aangezet, voor de laatste minuten, haha!”

Je verwacht dat er dan in de groepsapp van spelers berichten over en weer vliegen, maar volgens Klaassen is daar geen sprake van. “Nee, ik weet niet eens of veel teamgenoten ernaar kijken, eerlijk gezegd.”

Ach nou ja, je moet het als Ajacied toch ook vooral zelf doen, nietwaar?

Aanbevolen
Ten Hag over nieuwe rol Berghuis: ‘Spel daardoor heel dynamisch’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >