Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Willem II - Ajax

Ajax zet zaterdagavond koers richting Tilburg. In een volledig gevuld Koning Willem II Stadion nemen de Ajacieden het op tegen de Tricolores. Hier volgen drie zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

19 februari 2022 - 10:49
Driedingenwilaja800
Ajax speelde vorig seizoen nog gelijk in Tilburg (1-1). © Pro Shots

Willem II gaat zich niet ingraven
De ploeg uit Tilburg kent een teleurstellend seizoen. Willem II staat op de vijftiende plek in de eredivisie en het is ongekend spannend onderin. Met vier punten voorsprong op Sparta is directe degradatie niet ver weg, terwijl het gat richting de nummer tien (FC Groningen) ook maar vier punten bedraagt. Het doel van de Brabanders is duidelijk: de weg omhoog vinden.

Waar Ajax alleen tevreden is met een driepunter, daar kunnen ze in Tilburg best leven met een punt. Toch hoopt Willem II-trainer Fred Grim op meer. “Het ligt aan het verloop van de wedstrijd. In het voetbal is alles mogelijk en ook in deze wedstrijd gaan we voor winst,” aldus de oud-Ajacied tegenover het eigen clubkanaal.

We verwachten niet dat Willem II vol op de aanval gaat spelen, maar Grim stelt in ieder geval dat hij niet van plan is om de boel achterin helemaal dicht te gooien. “Waar Ajax toe in staat is, is bij iedereen bekend. Daar moeten we in onze speelwijze rekening mee houden, maar dat betekent niet dat we ons gaan ingraven.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke spelers zijn jouw uitverkorenen voor duel met Willem II?

Ajax op schot tegen Tilburgers
Willem II en Ajax stonden dit seizoen al eerder tegenover elkaar. In de Johan Cruijff Arena kenden de Ajacieden een gemakkelijke avond, door de Tricolores met 5-0 naar huis te sturen. Ook vorig seizoen werd er in eigen huis gewonnen (3-1), maar in Tilburg speelde Ajax plots met 1-1 gelijk.

Van onderschatting mag nooit sprake zijn, maar Ajax moet Willem II natuurlijk gewoon verslaan. Als dat lukt, evenaart de ploeg van Erik ten Hag zijn meeste eredivisiezeges tegen een specifieke club. Ajax won tot nu toe 75 keer van NAC, terwijl het 74 keer een driepunter scoorde tegen Willem II.

Waar de Amsterdammers sowieso vertrouwen uit kunnen putten, is dat tegen de Brabanders vaak het net wordt gevonden. Willem II is met 284 doelpunten de club waar Ajax het vaakst tegen scoorde in de eredivisie. Daarnaast lukte het de ploeg uit Tilburg al achttien eredivisieduels op rij niet om de nul te houden.

Aanbevolen
Welke spelers verruilden Ajax voor Willem II?

Eredivisierecord lonkt voor Ajacieden
Als het de koploper lukt om te winnen op bezoek bij Willem II, dan vestigt het een eredivisierecord door voor de 26ste keer op rij ongeslagen te blijven in uitwedstrijden. Wie het dan van de troon stoot? Zichzelf! Ajax was al de enige club die dit kunstje ooit eerder flikte, onder Louis van Gaal. Destijds zette de ploeg een ongeslagen uitreeks neer van september 1994 tot en met december 1995.

Ajax heeft momenteel vijf uitduels op rij gewonnen in de eredivisie. Een reeks van zes lonkt, wat in december 2018 voor het laatst gebeurde. Toch zijn records en mijlpalen vooral bijzaken. Het belangrijkste is dat Ajax in Tilburg gewoon drie punten pakt, om hopelijk aan het einde van het seizoen met een nieuwe kampioensschaal te staan.

Willem II en Ajax trappen zaterdagavond om 18.45 uur af in het Koning Willem II Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van Pol van Boekel, terwijl Edwin van de Graaf de VAR van dienst is.

Check onze podcast over Ajax' nieuwe technisch directeur en awayday naar Lissabon!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >