Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony noemt zijn trucjes functioneel: ‘Laten zien dat ik de baas ben’

Sierlijke aannames, kunstzinnige trucjes, scherpe voorzetten en fraaie goals. Het spel van Antony oogt als de penseelstreken van Rembrandt op het witte doek. De Braziliaan weet het publiek uitstekend te vermaken met zijn frivoliteit. Soms klinkt er wel eens kritiek op zijn trucjes, maar de ‘samba’ zal nooit uit zijn spel verdwijnen.

22 februari 2022 - 09:41
Antony 1200
Sierlijke aannames en flitsende dribbels, zo kennen we Antony! © Pro Shots

“Er zullen altijd mensen zijn die de trucs heel gaaf vinden en mensen zijn die ze afkeuren. Ik vind mijn acties functioneel, omdat ik de tegenstander wil laten zien dat ik hem de baas ben. Vaak komt er een doelpunt of een assist uit voort,” vertelt Antony aan De Telegraaf in een uitgebreid interview.

In een wereld met miljoenen meningen, kan niet iedereen het altijd met elkaar eens zijn. Wat anderen ervan denken, maakt de Braziliaanse vleugelflitser dan ook niet zoveel uit. En dat brengt hij op fraaie wijze onder woorden. “Onafhankelijk van de lovende woorden of de kritiek houd ik mijn focus. Zelfs Jezus, die perfect was, kon niet iedereen behagen. Wie ben ik dan om iedereen te behagen?”

Nou, wij kunnen wel stellen dat Antony precies het type speler is waarvoor we naar het stadion komen. Hij staat met zijn flitsende spel symbool voor het aanvallende voetbal dat Ajax opteert. Kortom, het is een feest om hem in Amsterdam te hebben, maar Antony is zelf minstens even blij met Ajax. Hij ziet de club als de perfecte stap in zijn carrière.

Aanbevolen
Informatie omwisselen en meer voor Benfica-uit

“Ik zou alle talenten die mij om raad vragen, adviseren mijn pad te volgen. Voor jonge spelers is Ajax een geweldige club. Je speelt bijna elk jaar Champions League in een aanvallend elftal, maar mag nog fouten maken zonder gelijk je basisplaats te verliezen. Daardoor is de druk minder dan bij de Europese topclubs in de grote competities,” vervolgt Antony.

Daarmee is een belangrijke term gevallen: Europese topclubs in grote competities. Wij vrezen soms dat Antony al bezig is aan zijn afscheidstournee langs de Nederlandse velden. Zoals hij nu speelt, kan het bijna niet anders dan dat er veel clubs zich gaan melden in de Johan Cruijff Arena. Denkt hij zelf al klaar te zijn voor een volgende stap?

“Ajax is de plek waar ik me gelukkig voel. Maar natuurlijk denk ik weleens na over de vervolgstap die ooit zal komen,” is Antony eerlijk. “De Engelse en Spaanse competitie vind ik prachtig. Als de tijd rijp is, hoop ik daar te mogen spelen. Wanneer precies? Dat weet alleen God.”

Aanbevolen
Interim-coach Veríssimo moet Benfica aan de praat krijgen

Voorlopig concentreert de buitenspeler zich volledig op Ajax. Hij geniet in Amsterdam en wil succes oogsten met zijn teamgenoten. Kampioen worden is het hoofddoel, maar nog meer hoge ogen gooien in de Champions League staat ook hoog op zijn lijstje. “Dat is het allermooiste dat er is. Dit wilde ik van jongs af aan al. En nu ik de hymne en het publiek hoor, voelt het als mijn eerste wedstrijd en krijg ik een bepaald gevoel van onoverwinnelijkheid.”

Benfica is woensdagavond de volgende tegenstander. Tegen de Portugezen staat een ticket voor de kwartfinales op het spel, maar is de ploeg van Erik ten Hag ook in staat de ‘cup met de grote oren’ te winnen? Antony gelooft erin. “Natuurlijk zijn wij op dit moment niet dé favoriet. Maar in 2019 heeft Ajax laten zien ver te kunnen komen. Onze selectie herbergt ook veel kwaliteit en tot nu toe gaat het goed.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >