Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie omwisselen en meer voor Benfica-uit

Het uitvak van Estádio da Luz wordt woensdag gevuld met 3250 Ajacieden, als Ajax om 21.00 uur aftrapt tegen Benfica. We hebben informatie over het omwisselen, de bereikbaarheid van het stadion en meer.

21 februari 2022 - 18:48
Omwisselenben800
Het is prima toeven in Portugal! © Ajax Life

Omwisselen
Het omwisselen gebeurt op de wedstrijddag bij het Coliseu dos Recreios theater. Je vindt het theater aan de Rua das Portas de Santa Antão, nummer 96. Ajacieden die ook naar Lissabon zijn gereisd voor Sporting-uit, kennen deze locatie in het centrum van de stad vast nog wel. Er zijn genoeg restaurantjes en barretjes in de buurt, dus dat komt vast goed. 

Je kunt tussen 10.30 uur en 16.00 uur (lokale tijd!) je kaart omwisselen. Zorg dat je tussen genoemde tijdstippen op locatie bent, want erbuiten is geen mogelijkheid om je wedstrijdkaartje op te pikken. Je krijgt je hardcopy wedstrijdkaartje op vertoon van je mobiele ticket in de Ajax-app, in combinatie met je legitimatie. 

Toegangskaarten worden éénmalig verstrekt. Ajax kan dus geen kopie voor je regelen bij verlies of diefstal. Daarnaast krijg je alleen een kaartje als je naam op je ID overeenkomt met de naam van de koper op het mobiele ticket. Bij het stadion vindt eveneens een naamcontrole plaats.

Geen training kijken
Vaste bezoekers van Europese uitduels weten dat het vaak mogelijk is om een dag voor de wedstrijd de training bij te wonen. Dat gaat dit keer helaas niet door.

Aanbevolen
Interim-coach Veríssimo moet Benfica aan de praat krijgen

Bereikbaarheid stadion
Estádio da Luz is het gemakkelijkst bereikbaar per metro. Er wordt aangeraden om met de blauwe metrolijn naar station ‘Colégio Militar/Luz’ te reizen. Vanaf hier is het een klein stukje lopen naar het stadion. Op de wedstrijddag rijdt rond 17.30 uur (lokale tijd!) een non-stop metro richting het stadion, vanaf het Terreiro de Paço-plein.

Toegang stadion
Het uitvak is vanaf 18.00 uur (ook weer lokale tijd!) geopend. Er wordt aangeraden om bijtijds naar het stadion te komen, aangezien er bij de poort de nodige veiligheid- en toegangscontroles worden uitgevoerd.

Verder hebben we goed nieuws: voor het stadionbezoek is geen coronatoegangsbewijs meer nodig. Er geldt nog wel een mondkapjesplicht, net zoals in het openbaar vervoer en in binnenruimtes. 

Stadionregels
De meeste stadionregels kennen jullie inmiddels wel, maar het volgende willen we graag benadrukken: Ajax is verplicht om de voorste rijen van het uitvak vrij te houden. Ongeregeldheden die daar in 2018 plaatsvonden, willen we niet meer. Respecteer dus de afzetting en volg de aanwijzingen van het veiligheidspersoneel.

Verder mag blik- en glaswerk niet mee naar binnen, net zoals tassen groter dan A4-formaat. Het gebruik en bezit van (soft)drugs is niet de bedoeling. Dit geldt ook voor het bezit en/of afsteken van fakkels of vuurwerk. Trommels en megafoons zijn niet toegestaan, kleine vlaggen daarentegen wel.

Tot slot kunnen dronken personen worden geweigerd bij de toegangspoorten. Het is mogelijk dat er blaastests worden afgenomen bij het betreden van het stadion. Binnen het stadion is het gebruik van alcohol niet toegestaan.

Veel plezier allemaal!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >