Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Stuy blikt terug op mysterieuze Sint-verschijning

De Ajaxselectie kreeg in 1972 tijdens een duurloop in de duinen onverwacht bezoek van Sinterklaas. Wat is precies het verhaal erachter? Heinz Stuy blikte in 2010 al eens terug op de mysterieuze Sint-verschijning.

05 december 2022 - 10:23

“Sinterklaas, wie kent ‘m niet? Sinterklaas, Sinterklaas is een echte Ajacied!”

Het is alweer vijftig jaar geleden dat eens te meer bleek dat de goede Sint dol is op onze club. Ajax was destijds op trainingskamp in Wassenaar. Op het dagelijkse programma stond een duurloop over het strand. Op een van die dagen stormde een raadselachtige goedheiligman uit de duinen om zich aan te sluiten bij de strandwandeling.

Ajax blikte eerder al met Stuy terug op deze bijzondere gebeurtenis. “De Sint kwam zomaar vanuit de duinen op ons af. Hij wilde met ons meelopen richting hotel. Nou, dat deed hij wel pittig voor zo’n oude baas.”

“Het was een mysterieuze gast en we zijn er nooit achter gekomen wie het was,” stelt Stuy in de video. “Het was volgens mij een ludieke actie van een Ajaxsupporter. Wij vonden het als spelers wel leuk. Hij had hele dunne benen, maar hield ons goed bij. En Barry Hulshoff, Arie Haan en Gerrie Mühren waren echte lopers, hoor!”

Aanbevolen
Unieke beelden: hengelen met Patrick Kluivert (1994)

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >